Levý obránce Zbrojovky Petr Šíma část jara promarodil. Na úspěšnou sérii svého klubu se díval jen z tribuny. Na jejím konci se sám aktivně podílel na hřišti. Brněnští fotbalisté v neděli nestačili na Jihlavu a podlehli jí 0:2. Domácí defenziva si při kontrech Vysočiny pořádně užila. „Styl soupeře nám dělal obrovské problémy," přiznal zkušený zadák, který na jihu Moravy hostuje z Českých Budějovic.

Jak moc vás mrzí porážka po třinácti zápasech bez zaváhání?

O nějakou sérii nám vůbec nešlo. Tohle byl hrozně důležitý zápas, který jsme nechtěli prohrát. Bohužel. Jihlava byla o ty dva góly lepší. My jsme ještě nějaké balony vykopávali z prázdné branky. Vysočina asi vyhrála zaslouženě.

Musel už přijít konec úspěšné šňůry?

Nemusel přijít. (úsměv) Jihlava byla ale lepší. Naše série trvalo dlouho. Škoda, že jsme ji ještě trochu nenatáhli. To je fotbal, nemůžete vyhrávat donekonečna.

V poslední době už nesbíráte tolik bodů jako na začátku jara. Projevilo se i množství absencí?

Samozřejmě, že je to nepříjemné. Sestava se pořád mění. Ale myslím, že kádr máme dostatečně široký, tím to není.

V čem vás Jihlava přehrávala?

Hráli jednoduché míče už od půlky. Tecl do toho výborně chodil. Spousta akcí Jihlavy smrděla gólem. Jejich styl nám dělal obrovské problémy.

Hodně nebezpečné měli také standardní situace.

Jasně. Vždyť díky nim rozhodli. První gól padl po dlouhém autu, když nám míč propadl až na zadní tyč. Tam jsme Jihlavu neuhlídali. S tím rozhodně nemůžeme být spokojení.

Zápas proti Vysočině provázela velká očekávání. Mělo se ukázat, jaká je v současnosti síla Zbrojovky. Jak to podle vás dopadlo?

Těžko říct. Šlo o jeden zápas. Kdybychom se s nimi utkali ještě jednou, dopadlo by to třeba úplně jinak. Takhle bych to nebral. Nemusíme být negativní kvůli tomu, že jsem prohráli jeden zápas. Jihlava byla šťastnější a vyhrála.

Pořád je tu ještě naděje, že by Brno postoupí do nejvyšší soutěže.

Jihlava nám utekla o další tři body, teď už jich na nás má devět. Máme před sebou poslední dvě kola. V nich musíme vytěžit maximum bodů a uvidíme, co z toho vzejde.

Na první dvě místa v tabulce určitě nedosáhnete a do nejvyšší soutěže se dostanete pouze v případě, že Ústí nad Labem nedostane prvoligovou licenci. Bavíte se v kabině se spoluhráči o této situaci?

Samozřejmě, něco málo jo. Ale my to nijak neovlivníme, nemá cenu to rozebírat. To se rozhodne na svazu.