VYBERTE SI REGION

Škoda se divil odpískání penalty, čekal rohový kop

Brno – Když rozhodčí pískl, myslel si, že domácí Zlín získal rohový kop. Fotbalistu brněnské Zbrojovky Michala Škodu hodně zaskočilo, když sudí Kocourek ukázal na penaltu. Lukáš Železník ji v 91. minutě proměnil a Jihomoravané si v šestém kole nejvyšší soutěže odvezli porážku 1:2. „Už jsem zažil takové prohry v závěru a není to nic příjemného. Dostat gól z penalty je špatné, ale v prvním kole doma s Baníkem jsme takhle vyhráli my. Musíme se oklepat a připravit se na Slovácko," burcoval vysoký útočník.

15.9.2015
SDÍLEJ:

Fotbalista Michal Škoda.Foto: DENÍK/Martin Bergman

Pokutový kop pískl rozhodčí za situaci v rohu vápna, když se brněnský nešťastník Boštjan Frelih vrhl proti centrujícímu Vukadinu Vukadinovičovi a míč jej údajně zasáhl do ruky. „V první chvíli jsem si myslel, že fouká rohový kop. Nevěděl jsem, že bude penalta. Divil jsem se, jak je to možné," pokrčil rameny devětadvacetiletý forvard.

Slovinský zadák Frelih se přitom po zápase dušoval, že míč rukou nezasáhl. „Situaci jsem neviděl, zdálo se mi, že jej balon trefil do boku. Podle mě to penalta nebyla, navíc ten centr ani nikam nesměřoval," mrzelo Škodu.

Zahozené šance

Zbrojovka od třinácté minuty prohrávala po první brance Železníka, ale dvacet minut před koncem srovnal slovenský záložník Martin Chrien. „Utkání bylo divoké, ale vyrovnané s šancemi na obou stranách. V první půli jsme měli aspoň tři gólovky, taky jsem jednu před prázdnou bránou nedal, zato Zlín svou příležitost proměnil. Dojem zkazila penalta v závěru," pravil bratr slávistického kanonýra Milana Škody.

Brňané nezvládli už moment před pokutovým kopem, když zbytečně ztratili míč. „Měli jsme balon na zlínské polovině a zbytečně jsme ho prostrkávali, místo abychom ho poslali k rohovému praporku. To jsme měli zvládnout lépe," měl jasno.

Ocenil ovšem brněnské fanoušky, kteří hráče neúnavně povzbuzovali. „Byli slyšet už před zápasem i při něm, hnali nás dopředu, i kvůli nim jsme se snažili o vyrovnání. Škoda, že jsme jim neudělali radost," posteskl si rodák z Prahy.

Šanci na reparát má Zbrojovka v sobotu od pěti hodin odpoledne doma proti Slovácku. „Myslím, že to bude ještě divočejší zápas než se Zlínem a věřím, že našim fanouškům předvedeme lepší výkon. Zlepšit se musím já i celý tým," doplnil Škoda.

Autor: Jaroslav Kára

15.9.2015 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Ideální teplota pro výrobu čokolády? Patnáct až dvacet stupňů

Kuřim /ZA ZAVŘENÝMI DVEŘMI/ – Žena v bílém oblečení s čepicí na hlavě obsluhuje stroj, ve kterém se čokoláda nahřívá, aby se z pevných kuliček stala tekutina pro nalévání do forem. K přístroji si musí vylézt na štafle, odkud kousky belgické čokolády sype dovnitř. Hmota se musí neustále míchat. Další zaměstnankyně obsluhuje stroj s mnoha tryskami, ze kterých neustále v intervalech asi třiceti sekund vytéká čokoláda. Umisťuje pod ně formy a poté dává na váhu. Ve formě je podle velikosti vždy několik stejných tvarů. Třeba stromky se vyrábí po dvou, zato malá autíčka po patnácti. Výrobě čokolád ve firmě Fikar se věnuje další díl seriálu Rovnosti nazvaného Za zavřenými dveřmi.

AKTUALIZOVÁNO

Doprava na Zvonařce zkolabovala. Autobusy se opožďovaly i o hodinu

Brno – I desítky minut v kolonách. S takovým zdržením museli počítat řidiči, kteří ve středu odpoledne projížděli ulicemi Zvonařka a Plotní. Kvůli vážné dopravní nehodě a jejímu následnému vyšetřování doprava v ulicích zkolabovala. Auta, autobusy i tramvaje linky 12 uvízly v kolonách. Situace se zlepšila až před půl sedmou hodinou večer.

Z okolí hlavního nádraží mizí zápach moči, žvýkačky a nedopalky

Brno – Stovky nedopalků a žvýkaček, které ještě minulý týden zdobily okolí hlavního vlakového nádraží v Brně, mizí. Město a městská část od prvního prosince spustily nový systém nepřetržitého úklidu. Ve středu jej politici kontrolovali.Podle Iva Rubeše ze společnosti Ave cz odpadové hospodářství je na úklidu nejtěžší hlavně množství odpadu. „Na takových místech totiž jen přibývá, nemůže se přestat ani na chvíli," sdělil.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies