Prosadil se také v nastavení jedenáctého kola, čímž obral o body vedoucí Mladou Boleslav. Na jejím hřišti zařídil na poslední chvíli Zbrojovce remízu 3:3. „Kdybych gól dal v páté minutě a bude vítězný, udělá mi větší radost," říká útočník.

Nastřílel už šest branek v šesti utkáních za sebou. „Jsem samozřejmě rád, že mi to tam padá. Šlo to už minulou sezonu na jaře, dal jsem pět gólů v pár zápasech (devíti – pozn. red.). Padá mi to znovu, chci takhle pokračovat a doufám, že budu," vyhlíží osmadvacetile­tý Škoda.

Urostlý 191 centimetrů vysoký forvard prošel značnou proměnou od roku 2013, kdy Brno opouštěl. V premiéře tehdy sice vstřelil dva góly, ale v dalších 23 střetnutích skóroval jen jednou. Ze hřiště jej často vyprovázely posměšky brněnských příznivců. Tehdejší Škoda totiž působil neohrabaně, těžkopádně a vypadalo to, že mu balon spíš překáží.

Zato teď představuje pro obránce stálé nebezpečí, souboje s ním zadáky bolí, působí sebevědomě. „Svědčí mu, že je v základní sestavě a jeho výkonnost šla zcela určitě nahoru. Má sice slabší pravou nohu, ale dnešní ligový fotbal je o bojovnosti, nasazení, agresivitě, což tento chlapec má stejně jako Řezníček," hodnotí legendární brněnský kanonýr Karel Kroupa starší.

Po roce v druholigové Viktorii Žižkov mu prospělo roční hostování v Českých Budějovicích. „Žižkov bylo snad nejhorší angažmá, co jsem zažil, byl jsem pět měsíců bez výplaty, na fotbal jsem vůbec nemyslel. 
V Budějovicích jsem se cítil spokojený," povídá bratr slávistického střelce Milana.

Na jeho zlepšení se podepisují zkušenosti, které nasbíral. „Hodně mi dala minulá sezona, která se podařila týmu i mně, dal jsem sedm gólů. Snažím si taky přidávat, dělat pro fotbal víc, než když jsem do Brna přišel," přiznává.

Škodovi prospívá pozice 
v sestavě pod hrotovým útočníkem Jakubem Řezníčkem. „Ten na sebe pořád poutá pozornost zadáků, což maximálně vyhovuje Škodovi, který se pohybuje jemně pod ním a doplňuje ho. Na křídle nebo zleva 
v záloze je víc utopenější," podotýká Fotbalista roku 1977 Kroupa.

Přínos dvojice útočníků ocenil také po duelu v Mladé Boleslavi brněnský kouč Svatopluk Habanec. „Oběma se daří nejen střelecky, ale hlavně pracují pro tým. Myslím, že dlouho nikdo neviděl Jakuba takhle skvěle pracovat i v obraně, podobně si tam své odvedl i Michal Škoda. Zároveň jsou oba hodně vidět směrem nahoru," těší trenéra.

A tak blonďatý útočník místo nadávek slýchá potlesk. „Když jsem se sem vracel, myslel jsem si, že můžu Brnu pomoct. Jsem rád, že se to zatím naplňuje. Fanoušci jsou možná s mými výkony spokojení, ale neznám jejich reakce, nevyvolávali moje jméno," dodává s nadsázkou Škoda.

Brno tento týden čeká domácí dvojzápas s Jihlavou. Na středeční duel Mol Cupu i sobotní prvoligový zápas se příznivci dostanou za cenu jedné vstupenky.

Prvoligové sezony Michala Škody:
2012/2013: Brno – 18 zápasů/3 góly
2013/2014: Brno – 6/0
2014/2015: České Budějovice – 23/3
2015/2016: Brno – 28/7
2016/2017: Brno – 11/6