Tradiční tipovací soutěž Brněnského deníku Rovnost právě začíná. Jarní část startuje už o tomto víkendu úvodními deseti zápasy.

Na soutěžící čekají i tentokrát hodnotné ceny, které dostanou tři nejlepší celého patnáctidílného seriálu a také nejúspěšnější tipér každého kola. „Fotbal jsem nikdy nehrál, nižší soutěže téměř vůbec nesleduju. Výsledky jsem vždy tipoval jen podle postavení v tabulce nebo formy jednotlivých týmů," sdělil poslední jarní šampion Robert Hedvábný.

Triumf v konkurenci více než 150 dalších soutěžících jej překvapil. „Rozhodně jsem nečekal, že bych mohl dokonce celkově vyhrát," doplnil tipér.

Úkolem čtenářů je v každém kole tipovat výsledky deseti vybraných fotbalových utkání daného hracího víkendu. První desítku už nyní můžete vybírat.

Ke hře stačí vyplnit originální kupón, který naleznete na sportovní straně Brněnského deníku Rovnost vždy od pondělka do čtvrtka, a odevzdat jej na sběrném místě, či poslat na adresu redakce. Takhle musí tipovat každý hráč, který začíná své první kolo, byť i uprostřed už rozjeté soutěže.

Tipující u každého z utkání zaškrtne 0, 1, nebo 2 podle toho, jak odhaduje výsledek utkání (vítězství domácích – 1, vítězství hostů – 2, remíza – 0). Dvojtipy či trojtipy jsou nepřípustné a budou za to strženy body. Za každý správný výsledek získá soutěžící dva body, za špatný se jeden bod odečítá.

Hráč ještě na kupón doplní své jméno, adresu, telefon, e-mail, identifikační číslo a heslo. Pokud bude některá z položek nevyplněná, kupón nebude platný.

Heslo si každý hráč určí sám při vstupu do hry. Jedná se o jakoukoli kombinaci libovolných čtyř číslic. Identifikační číslo přiděluje soutěžícímu redakce a hráč ho pak následně již sám vpisuje do tiketu. Identifikační číslo si každý hráč zjistí ve výsledkovém servisu daného kola, který bude vycházet pravidelně každou středu.

Kromě deseti tipů soutěžící vyplní ještě Supertrefu, kde uvede svůj odhad na celkový počet vstřelených branek v uvedených zápasech. Tento tip rozhodne o vítězi v případě rovnosti bodů.

Uzávěrka pro tipování je vždy v pátek ve dvě hodiny odpoledne. Každou středu po dobu trvání soutěže vychází seznam účastníků, jejich dosažené skóre, celkové pořadí a vítězové daného kola.

Tipovat můžete už nyní na zápasy prvního kola.

Příjemnou zábavu!

NÁVOD PRO TIPÉRY

JAK SE ZÚČASTNIT?

Stačí si zakoupit Brněnský deník Rovnost a v něm vyplnit soutěžní kupón Tipligy, který je potřeba nejpozději do pátku odevzdat na sběrném místě, nebo poslat poštou na adresu redakce (Milady Horákové 9, Brno, 602 00). Následující kola už můžete tipovat i přes internet na adrese www. brnensky.denik.cz/tipliga.

JAK VYPLNIT KUPÓN?

Vepište tipy, jméno, bydliště a kontakty. Do kolonky Moje heslo napište vámi zvolené čtyřmístné číslo – slouží k tipování přes internet. Do kolonky Moje startovní číslo patří přidělená kombinace, kterou najdete u svého jména ve středečním výsledkovém servisu. Poprvé tedy zůstane prázdná.