Derby dvou moravských klubů nenechávalo dopředu v klidu nejen fanoušky, ale také zlínskou policii a strážníky městské policie. Ti vyhodnotili sobotní utkání jako rizikové, a proto se na ně patřičně připravili. Stovka policistů a desítky strážníků měly však okolí zlínského fotbalového stadionu i přilehlé Benešovo nábřeží pod kontrolou.

Po zápase se ale všichni shodli na jednom: K žádným výrazným incidentům před, v průběhu a po utkání ze strany fanoušků nedošlo. „Pouze v jednom případě v sektoru domácích fanoušků jeden z nich ničil vybavení stadionu a napadal pořadatelskou službu. Zde jsme zasahovali společně s policí," uvedl za zlínské strážníky zástupce ředitele Pavel Janík.

Také mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková hodnotila průběh zápasu ze strany fanoušků jako klidný. „Na místě v okolí stadionu na Letné byla připravena stovka policistů včetně pořádkové jednotky, jezdců na koních a psovodů. Jako při všech podobných utkáních se opatření zúčastnili také policisté antikonfliktního týmu a kriminalisté," připomněla policejní mluvčí.

Nejen policisté, ale hlavně fotbaloví fanoušci byli na na toto utkání připravení. Bonusem těch brněnských byla jejich spanilá jízda. Do Zlína ji doprovodila již z dálnice až na místo určení zlínská policie.

Tuto jízdu zaštítil i bývalý fotbalový útočník Petr Švancara, který velkou část své fotbalové kariéry strávil právě ve Zbrojovce Brno. Spanilou jízdu uspořádali společně s dalšími brněnskými fotbalovými fandy poprvé, a to právě do Zlína. „Mohla by se z toho stát tradice, byla to nádherná, suprová kolona. Všichni naši fanoušci dodrželi pokyny které jsme si dali za Lužánkami před tím, než jsme vyjeli, byla to paráda," hodnotil spanilou jízdu Švancara.

Před odjezdem zpátky do Brna prozradil, že jsou z výsledku smutní, zvláště, když o bod se kterým minimálně počítali, přišli v 91. minutě utkání. „Ale fotbal to tak má, za týden na Synotu to napravíme," usmál se fotbalový útočník a fotbalový srdcař.

Podle něj se zlínský klub důstojně usadil v první lize. „Má kvalitní hráče a musíme jim gratulovat k vítězství," uznal sportovně.

Také brněnští fanoušci byli rádi, že první liga se hraje i ve Zlíně. „Rádi sem jezdíme, je dobře, že v soutěži je další moravský klub," prozradil jeden z nich Petr Zbytek.

Také Jiří Ondříček z Brna byl ve Zlíně spokojený. A jestli vnímal sobotní zápas dvou moravských klubů jako derby? „Na to je ještě čas, liga je na startu, ještě uvidíme," uvedl.

Mezi zlínskými fanoušky panovala po utkání spokojenost, vždyť Ševci vyhráli a tak měli důvod k úsměvu. „ Bylo to dramatické, ale jsme rádi, že tři body jsou doma," prozradili David a Veronika, kteří se na utkání přijeli podívat z Otrokovic.