Zbrojovka sice ještě v první půli duel obrátila, ale po přestávce nechala Příbram vyrovnat. „Je to zklamání, chtěli jsme vyhrát. Myslím si, že i ve druhé půlce jsme měli nějaké šance, jenže jsme se potom nechali trošku zatlačit, přišla standardka, jeden roh a gól. Bohužel," mrzelo pětatřicetiletého středopolaře.

Ve druhé půli se Středočeši hnali za vyrovnáním a domácí celek se v některých pasážích zmohl jen na obranu. „Někdy chybí trošku síly, když minuty přibývají 
a blíží se konec, je to trošku v hlavách. Myslíte si, že se utkání dohraje, potom se zastavíte, soupeř vyvíjí tlak. Jenže taková standardka se musí uhlídat," litoval.

Zbrojovka nezvládla další domácí duel s týmem, který se topí u dna prvoligové tabulky. Doma remizovala s Hradcem Králové, Jihlavou 
i Příbramí. „Chceme hrát jinak, dávat góly, udržet vzadu nulu, jenže soupeři nás trestají za naše chyby. Vyskytne se jich víc, potom z toho pramení gól. Zlepšit se dá vždycky plno věcí, hlavně si musíme na hřišti věřit a být přesvědčení, že můžeme vyhrát," nabádal bývalý český reprezentant.

Před posledními dvěma podzimními koly se nepřipouští tlak. „V některých fázích na nás doléhá nervozita, třeba to nás sráží. Potřebujeme se trochu uvolnit, snažit se na to nemyslet a užít si fotbal i hru. Když to z hlav vyprostíme, půjde to," pronesl Polák.

Těší ho aspoň střelecká forma Michala Škody, který vede tabulku kanonýrů a Příbrami dal dvě branky. „Škoda, že nedal třetí, ale to už bych chtěl moc," ušklíbl se.

„Je super, že nás góly podporuje, potřebujeme to. Má fazonu, věří si a přeji mu to. Řezňa pro něj dělá servis, odvede spoustu práce," pochválil Polák i útočníka Jakuba Řezníčka.