Divizní Bystrc si odložila i svoje druhé plánované utkání jarní části. „Nechceme si trávník zničit. Zbytek jara bychom hráli na špatném terénu," vysvětlil sportovní ředitel klubu Libor Danihelka.

Další dva celky z největšího moravského města už druhou polovinu ročníku ochutnají. Ale jen díky tomu, že nastoupí na umělé trávě. Líšeň zítra hostí Bystřici nad Pernštejnem, Bohunice o den později zajíždějí do Pelhřimova. „Kdyby záleželo jen na mně, utkání ještě odložím třeba na květen. Na druhou stranu máme za sebou už víc než tři měsíce zimní přípravy, takže kluci mají chuť hrát," uvedl bohunický kouč Luboš Kučerňák.

Líšeňský obránce Marek Široký se startu nemůže dočkat. „Čím dřív začneme, tím líp. Tréninků a přátelských utkání už bylo dost," sdělil.

Hráči obou celků se ale musejí smířit se zápasy na umělé trávě. „Mnohem víc trpí kolena i kotníky. Proto mám raději přírodní hřiště," upozornil Široký.

Kučerňák ale argumenty a stížnosti příliš neuznává. „Tělo na umělkách trochu víc trpí. Ale většina kluků na rozdíl od nás starších nezažila zápasy na škváře. To bylo něco. Teď by kvůli tomu snad ani nechodili na tréninky," usmál se bohunický stratég.

„Navíc v tomto počasí je umělá tráva mnohem bezpečnější terén, než zmrzlá a hrbolatá přírodní," dodal.

Trenér jedenáctého celku tabulky hledí do nadcházející části sezony především záchranářským pohledem. „I po odchodech obránce Stanislava Hanouska a útočníka Martina Kotola máme kádr na udržení soutěže. Dva hráči nedělají celý tým. Ke každému zápasu vyběhneme v jedenácti fotbalistech stejně jako na podzim," vtipkoval Kučerňák před utkáním, které začíná zítra od půl čtvrté odpoledne v Pelhřimově.

Bohunicím hraje do karet i zimní odstoupení Vracova, který je první jistý sestupující. Na druhého ani nemusí dojít, pokud se ve druhé lize zachrání Opava.

Zatímco na západě Brna přemýšlejí nad záchranou, situace na druhém konci města i tabulky je totálně opačná. Líšeň z vedoucí příčky atakuje postup do třetí ligy. „Od vedení jsme ho jako cíl nedostali, ale kdo by nechtěl skončit první?" usmíval se Široký.

Zítra od půl čtvrté odpoledne vyběhne mužstvo spoléhající na odchovance doplněné o farmářské posily proti osmé Bystřici. „Kluci ze Zbrojovky s námi absolvují vždy pouze páteční tréninky, kde se dozvíme, kdo a kolik jich přijde. Je to trochu zvláštní, ale už jsme si zvykli," dodal letos osmadvacetiletý obránce.