Triumf Startu nabývá na lesku díky tomu, že ještě loni hrával městský přebor. V týmu se však objevili ostřílení hráči Martin Čupr, Petr Čoupek či aktuálně nejlepší střelec soutěže s 29 brankami Stanislav Zedníček. „S předvedenou hrou jsem spokojený, samozřejmě na tuto soutěž. Výhrady mám jako každý trenér. Myslím, že i diváky fotbal zaujal,“ těší Křivánka.

Start už může čtyři kola před koncem v klidu spřádat plány na nový ročník. „Nesedíme se založenýma rukama. Kádr posílíme,“ potvrzuje kouč Brňanů, kteří dosud prohráli jen třikrát.

Oslavu postupu s fanoušky klub plánuje na 11. června. „Hrajeme derby se Soběšicemi a přivítáme i návštěvu z hokejové Komety,“ láká diváky Křivánek.

Jistí postupující
Start Brno – na čele A skupiny I. B třídy má náskok na druhé místo patnáct bodů
Rajhradice – na čele B skupiny I. B třídy mají náskok na druhé místo sedmnáct bodů
Blízko postupu: Svratka Brno – šestibodový náskok na prvním místě A skupiny I. A třídy

V ostatních soutěžích je ovšem v bojích o první místo tabulky víc těsno. V krajském přeboru vedou Mutěnice před Tišnovem o bod. „Nebudeme si nic nalhávat. I když nemáme vyloženě za úkol postoupit, chceme první místo uhrát,“ nezastírá mutěnický trenér Petr Zemánek.

Pohodlnější čtyřbodový náskok na prvním místě C skupiny I. B třídy mají Milotice. Lídr využil zaváhání druhé Hroznové Lhoty v Uhřicích a po triumfu 3:0 nad Charvátskou Novou Vsí navýšil v čele tabulky svůj odstup. „Jsme spokojení. Věříme, že náskok v posledních čtyřech kolech udržíme a soutěž vyhrajeme,“ říká šéf klubu Richard Dobeš. Ztráta pronásledovatele ho nepřekvapila. „Věděli jsme, že v Uhřicích je malé hřiště a Hroznovka může zaváhat,“ dodává.

Víkend může napovědět také o postupujícím z B skupiny I. A třídy, kde Krumvíř s náskokem čtyř bodů nastoupí na hřišti druhého Veselí nad Moravou. Ve vedlejší A skupině se s náskokem šesti bodů dere do krajského přeboru brněnská Svratka.

KAŽDÉ ÚTERÝ V TIŠTĚNÉM VYDÁNÍ DENÍKU ROVNOST NAJDETE STRANU VĚNOVANOU VÍKENDOVÉMU FOTBALOVÉMU DĚNÍ NA JIŽNÍ MORAVĚ.