Přestože nastoupil proti bývalým spoluhráčům, kterým v minulém ročníku pomohl k šesté příčce, před zápasem s nimi příliš nekomunikoval. „Jenom po telefonu s Lutym (Milan Lutonský – pozn. red.) jsme něco prohodili, jinak nic velkého. Maximálně jsem se soustředil na zápas, aby mě nic nevyvedlo z koncentrace, až po něm jsme se s klukama poplácali,“ líčil Buchta.

Škoda má stopBrněnský útočník Michal Škoda nenastoupí v nadcházejícím prvoligovém utkání Zbrojovky na hřišti Hradci králové. V domácím souboji s Bohemians 1905 obdržel čtvrtou žlutou kartu v sezoně, za což následuje automatická stopka na jeden duel.

Ze Zbrojovky odešel s vidinou zahraničního angažmá, mluvilo se o zájmu z Kypru či Kazachstánu. Jenže přestup nevyšel a stoper část podzimu trénoval individuálně, než se domluvil s klokany. Ligu mohl hrát až od jara. „Lehké to nebylo, ale už se o tom nebudu bavit, nechci se v tom patlat, je to za mnou. Začala nová sezona, mám jiné povinnosti,“ pravil obránce.

S Pražany vybojoval v Brně bod za bezbrankovou remízu. „Hráli jsme venku, domácí měli šance, z toho pohledu je bod asi dobrý, ale předvedená hra nic moc,“ uvědomoval si.

Od závěru první půle hráli hosté bez vyloučeného Tomáše Bergera. „V deseti to bylo hodně těžké, domácí nás dobře skřípli, ale myslím si, že nám mohli zavařit ještě víc, sypat víc centrů. Hráli po vápno, i když dali tyč a měli dva, tři závary. Měli jsme velké štěstí a výborného gólmana,“ chválil brankáře Tomáše Fryštáka.

Pražané jsou poslední celek soutěže, který na jaře ještě nevstřelil gól. „Doufám, že se to zlomí. Klidně, ať si dají soupeři vlastňáka, hlavně že dáme nějaký gól,“ přál si hráč s 81 prvoligovými starty a třemi trefami.

Na jaře pravidelně nastupuje v pětičlenné obraně. „Jsme tam tři stopeři a naši halfbeci mají podporovat útok, dávat centry, ale v Brně jsme se k tomu nedostali,“ uznal Buchta.