Tři góly z posledních pěti zápasů, navíc všechny vítězné. Statistika, za kterou by se nemusel stydět kdejaký prvoligový fotbalový útočník. Ve výtečné střelecké formě se v brněnském týmu v poslední době ukazuje krajní ofenzivní záložník David Pašek. V sobotu svou hlavičkou rozhodl o těsném vítězství 1:0 nad Jihlavou a zároveň se se čtyřmi góly dotáhl na nejlepšího letošního kanonýra Zbrojovky Miroslava Markoviče.

Už vás spoluhráči oslovují kanonýre?

To ještě ne. (smích) Ani není důvod, protože gól proti Jihlavě byla spíš zásluha poctivé práce celého týmu.

Mířil jste k tyčce?

Snažil jsem se tam balón poslat a zaplaťpánbůh se to povedlo.

Vstřelenou branku jste oslavil speciálním tanečkem. O co šlo?

Před zápasem jsme se bavili se spoluhráčem Luďkem Pernicou, že pokud dá jeden z nás gól, udělali bychom taneček, který jsme okoukali na mistrovství světa v Jihoafrické republice.

Co plánujete na příště?

Určitě s Perňou vymyslíme něco nového.

Čtvrtou trefou v sezoně jste se vyrovnal Markovičovi. Kde se ve vás vzaly schopnosti smrtícího střelce?

To opravdu netuším. Dostal jsem šanci na kraji zálohy a v útoku, což mi svědčí. Jen doufám, že ve svých výkonech budu pokračovat. Jsem rád za každou šanci, kterou dostanu. Všechno pramení z poctivé práce, kterou na hřišti snad předvádím.

Trefujete se z hrotu útoku i z kraje zálohy. Která pozice vám víc svědčí?

Na krajích hraju celý život, takže pozice ofenzivního záložníka je mi milejší než nastupovat v útoku. Proti Jihlavě tam hrál Karel Kroupa, který vyhrával hodně hlavičkových soubojů a já ho jen doplňoval. Docela nám to svědčilo.

Přesto jste se dostali jen do minima šancí. Proč?

Do vápna lítaly centry, ale chyběl nám tam náběh na gól. Přesto jsme věřili, že ho dáme, což se naštěstí nakonec potvrdilo.

Vyhráli jste zaslouženě? I Jihlava měla dvě velké šance ke skórování.

Od začátku jsme byli lepší, soupeře jsme skoro do ničeho nepustili. Rozhodla naše bojovnost. Přesto musíme zůstat i nadále pokorní, protože se pohybujeme až ve druhé půlce tabulky. Na oslavy je ještě brzo. Zbývají nám tři kola, musíme udělat ještě nějaké body, aby podzim trochu vypadal.