Levý záložník 1. FC Brno se v prosinci podrobil artroskopické operaci pravého kolena a teprve před odjezdem na Kypr se poprvé připojil k týmu Miroslava Beránka. Po většinu soustředění měl odlišný tréninkový plán a pozvolna doháněl kondiční manko.

„Koleno už je v pořádku a začal jsem trénovat naplno. Musím dohánět fyzičku a po tréninku dělám ještě navíc. Docela to jde, ale přece jen kluci mají za sebou soustředění na horách. Já budu kondici dotahovat celé jaro,“ uvědomuje si fotbalista, který prvního února oslavil dvaadvacáté narozeniny.

Na kyperském soustředění se poprvé od podzimní derniéry v Liberci představil v zápase. Proti Lokomotivu Sofia odehrál dvacet minut, při porážce s Crvenou Zvezdou Bělehrad pobyl na hřišti druhý poločas. A po jeho faulu kopali Srbové penaltu, kterou však Lejsal zneškodnil. „Byl to běžný zákrok. Chtěl jsem ukopnout míč, ale protihráč si ho na poslední chvíli předkopl,“ popsal lakonicky Střeštík.

A jak se po pauze cítil? „Ještě to nebylo ono, neměl jsem z toho nejlepší pocit. V hlavě mám stále operaci, ale už se to lepší a doufám, že v posledních dvou přípravných utkáních dostanu víc prostoru, abych se trenérovi ukázal,“ uvedl rodák ze slovenského Komárna, který od osmnácti let reprezentuje Českou republiku.

Brněnští fotbalisté vstoupí do jarní části první ligy už příští neděli. Rekonvalescent Střeštík ovšem adeptem na základní sestavu není. „Počítám, že v prvních dvou třech zápasech můžu nastoupit, ale určitě ne od začátku. Trenér Beránek je hodně náročný, proto se musím snažit rychle dostat do formy, abych podával výkony jako před rokem. Čím dřív to bude, tím líp pro mě,“ má jasno majitel stříbra z mistrovství světa do dvaceti let v Kanadě.

Absence tvůrce hry Tomáše Polácha zamíchá se složením záložní řady. Největším konkurentem Střeštíka však zůstává na pozici levého záložníka Brazilec Elton Lira. „Pod trenérem Uličným jsem hrál párkrát uprostřed, nastoupil jsem už i vpravo, ale moje místo je na levé straně. S Eltonem se musím o místo poprat,“ potvrdil blonďatý středopolař.

Marek Střeštík dal na podzim čtyři branky a je nejlepším střelcem 1. FC Brno. Podle jeho názoru se mužstvo po zimní přestávce odpoutá od desátého místa tabulky a naváže na úspěšné loňské jaro. „Většina hráčů se uzdravila a jsme silnější než na podzim. Dobře jsme se připravili a snad budeme úspěšní. Doufám, že se taky dostanu co nejdřív do loňské formy,“ přeje si Střeštík.