Pětadvacetiletý Šural nastoupil za reprezentaci jen v listopadu 2013 v přípravě proti Kanadě, od té doby na start čekal. Ve čtvrtek se dočkal proti Kazachstánu, kdy přihrál na vítězný gól Milana Škody, a v neděli dokonce vyběhl poprvé v základní sestavě proti Lotyšsku.

Na levé straně výborně spolupracoval s Davidem Limberským, kterému přihrál na úvodní gól při výhře 2:1. "Limba hodil aut a šel do náběhu. Já míč udržel a prostrčil jsem mu to mezi nohama obránce a Limba to skvěle zakončil. Většinou vytváří ještě nějaké kravinky, ale teď naštěstí rovnou vystřelil," řekl Šural po utkání.

"Chtěli jsme to takhle hrát, pomáhal nám tam i Dan Kolář a vytvářili jsme si tam přečíslení," dodal.

Ačkoli patřil k nejlepším českým hráčům, spokojený úplně nebyl. "S asistencí spokojenost je, ale hrozně mě mrzí, že jsem tam pokazil jeden brejk. Chtěl jsem to dát z jedné na Láďu Krejčího, který by šel sám, ale skočilo mi to," litoval Šural.

Nyní prožívá jedno z nejlepších období v kariéře. S Libercem v nové sezoně v lize ještě neprohrál, probojoval se s ním do Evropské ligy a teď slaví postup i s reprezentací. "Ty postupy se ale nedají srovnávat. Postup s klubem je nádherný pocit, ale být na hřišti u toho, když nároďák postoupí na Euro, to je něco mimořádného. Víc může být už jen hrát ty zápasy na mistrovství," prohlásil Šural.

"Já si před rokem ani neuměl představit, že budu v reprezentaci, natož že budu slavit postup na Euro," dodal.

Nemyslí si však, že má momentálně životní formu. "Je to hlavně o statistikách. Můžete hrát skvěle, ale když nebudete dávat góly a přihrávat na ně, tak je to k ničemu. Když uděláte v deseti zápasech deset bodů, tak je to vidět," tuší, že ho do reprezentace dostala produktivita.

"Můj cíl je nyní co nejlépe hrát v pohárech i v lize a pokud možno se udržet v kádru reprezentace a sbírat starty postupně. Nevím, jestli jsem si řekl o sestavu, ale doufám, že o pravidelné povolávání ano. Čeká mě totiž možná zlomová sezona. V Liberci mi končí smlouva a jsme s klubem nějak domluveni, jak to bude dál," naznačil, že díky reprezentaci pomýšlí na zahraniční angažmá.