Sám by k tomu chtěl přispět svými výkony na hřišti, když po půlroční pauze zaviněné operací kolene se na fotbal těší. „Absolvoval jsem celou přípravu, což je pro mě důležité. Teď chci být hlavně platný týmu. Na fotbal jsem nadržený, což se občas projevuje i negativně, protože pořád chci míč a moc mluvím. Ale to jsem celý já. Kluci už mě znají," připustil Švancara.

Hned na úvod Synot ligy vyzve Příbram vicemistra z Plzně. „Třeba se ukáže, že bude snazší doma porazit Plzeň, než pak například Bohemku. Liga je taková a už jsme se o tom několikrát přesvědčili. Už jsem tu zažil heroické výkony proti silným soupeřům. Není důvod se tím stresovat. Stres přijde až ve chvíli, kdybychom po čtyřech kolech měli nula bodů. Ale takhle daleko já nepřemýšlím," upozornil šestatřicetiletý útočník.

Švancara bude mít navíc od nové sezony v Příbrami i funkci asistenta trenéra u mládeže. „Budu trénovat šestnáctileté kluky, tak doufám, že tam nebude víc puberty než fotbalu. Uvidím, jak to budu jako asistent zvládat, ale těším se. Už jsem naskočil i do marketingu, abych klubu jako mediální tvář pomohl. Jediné, co řeším, jak to skloubit s dojížděním do Brna, kde mám děti," dodal bývalý kapitán Zbrojovky.