Brněnský klub, jemuž po podzimu patří čtrnáctá příčka tabulky, tak nečekaně přichází o hráče, který nechyběl ani v jednom ze třiceti prvoligových duelů v roce 2016. „Jeho jednání mě utvrdilo v tom, že nemůže být bezelstně férový. S Hyčkou jsem si naběhl na svoji otevřenou povahu. Klub byl v každý moment jednání korektní, což v případě hráče neplatilo," sdělil Bartoněk Deníku Rovnost.

Šestadvacetiletý univerzál měl v Brně platný kontrakt do konce června a majitel Zbrojovky mu už v září nabídl návrh nového. „V půlce října jsme uzavřeli podmínky na dvouapůlletou smlouvu a klub ji podepsal. Dostal ji hráč, ale když se opakovaly zástupné důvody, proč ji ještě nepodepsal, pátrali jsme, v čem je problém a narazili na Teplice. Před vánočními svátky tak došlo k jednání mezi kluby, aby neodešel z Brna zadarmo," objasnil Bartoněk.

Chebský rodák Hyčka se vrací do regionu, kde s dospělým fotbalem začínal. Do nejvyšší soutěže nakoukl poprvé v dresu Ústí nad Labem. „Jsem rád, že se povedlo přestup úspěšně dotáhnout do konce tohoto roku. Těším se na angažmá v Teplicích, jsou pro mě nová výzva. Udělám vše, abych byl pro ně přínos," pronesl hráč po příchodu.

Severočeský klub získal první zimní posilu, která může nahradit Jakuba Horu, jehož chce Liberec. „Má dobrý charakter a s rodinou žije v Ústí nad Labem. Věříme, že Lojza zkvalitní náš kádr," řekl teplický kouč Daniel Šmejkal.

Po odchodu Hyčky Zbrojovka aktuálně řeší prodloužení smlouvy s Jakubem Šuralem. Přípravu zahájí 3. ledna a pro jaro shání posily. „Intenzivně jednáme se Spartou o příchodu mladého hráče a usilujeme o jednoho fotbalistu ze Slovenska," nastínil majitel.

Hyčka v Brně
Prvoligová sezona -
2012/2013: 13 utkání/0 gólů
2013/2014: 23/1
2014/2015: 22/1
2015/2016: 14/4
2016/2017: 16/1