Slavia startuje v sobotu na domácím hřišti v Edenu, kde se deset minut před půl sedmou večer představí brněnská Zbrojovka. „Z ligy posílila Slavia nejvíc a kvalitně, ale myslím, že to není zase tak špatný soupeř na start. Je hodně našlapaný, ale v Turecku jsme taky odehráli těžké zápasy a podobná úroveň nás čeká v sobotu. Každý z nás se těší a odevzdáme maximum," slíbil brněnský kapitán Pavel Zavadil.

Čínský investor

Po letech strádání se Slavia pustila do horentního nakupování za peníze nového většinového vlastníka, čínské společnosti CEFC. Z osmi nových hráčů se vyjímají především ofenzivní trumfy – Josef Hušbauer ze Sparty, Muris Mešanovič z Jihlavy, Lukáš Železník ze Zlína nebo Antonín Barák z Příbrami. „Slavia naši obrannou fázi důkladně prověří, přišli tam hráči schopní dát gól. Ve fotbale buď trestáte chyby soupeře, nebo si vypracováváte šance. Slavia nakoupila kvalitu, která využije chyby v rozehrávce soupeře, což je pro nás varování," upozornil kouč Zbrojovky Václav Kotal.

Sestavy zápasu mezi Zbrojovkou Brno a Slavií Praha.

PRO ZVĚTŠENÍ KLIKNĚTE

Na úvod soutěže se očekává pořádná návštěva, údaje hovořily až o patnácti tisících diváků v Eden Areně. „Spousta z hráčů před takovou kulisou nehrála, nesmějí podlehnout prostředí. Hlavně se nebát hrát, abychom zopakovali výkony jako v přípravě," vybízel Kotal.

Jeho svěřenci na soustředění v Turecku prohráli jediný duel 0:1 s Levski Sofia, dal jim jediný gól. Ze dvou bezbrankových remíz vyčnívá ta s lídrem bulharské ligy a účastníkem loňské Ligy mistrů Ludogorcem Razgrad. „Slavii jsme viděli na videu a důkladně jsme se na ni připravili. Na hřišti to však bude o nás, jak k utkání přistoupíme. Musíme si vzít vzor z duelu s Razgradem, jak jsme pracovali kolektivně a disciplinovaně, každý plnil, co měl. Ani dopředu se nesmíme bát hrát, musíme se nabízet, věřit si s balonem. Když ho budeme rychle ztrácet, pro Slavii je to voda na mlýn. Od začátku potřebujeme obrovské nasazení a koncentraci. Je jasné, že utkání bude hodně náročné na běhání a kondici," doplnil Zavadil.

Brněnský celek drží se Slavií velmi slušnou bilanci, neprohrál s ní už pět zápasů, z toho čtyři poslední vyhrál. „Minulá střetnutí se Slavií byla z naší strany hodně dobrá, ať už doma, nebo i v Edenu. Dobře jsme se připravili a věděli, co hrát, šlo nám to, takže musíme pokračovat," nabádal střední záložník Zavadil.

Čtyřbodový odstup

Z posledních čtyř vzájemných duelů v nejvyšší soutěži Zbrojovka od Slavie ani nedostala branku, tentokrát sešívaným navíc chybí zraněný nejlepší střelec Milan Škoda. „Nepříznivou sérii s Brnem neznám, vím jen, že jsme tam na podzim prohráli. Sledovali jsme přípravu Zbrojovky, dostala asi jen jeden gól, takže má kvalitní obranu. Bude hrát podobně jako na podzim, ale z naší strany to bude jiné utkání, protože jsme tam hráli velice špatně. Chceme vyhrát a získat doma tři body. Brno je těsně za námi, takže nechceme, aby se dostalo na dohled," zmínil slávistický kouč Dušan Uhrin mladší čtyřbodový rozestup mezi pátým a osmým celkem tabulky.