V šestém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se tak brněnský celek dočkal prvního domácího triumfu. „Výkon nebyl dobrý, ale každý umí vyhrávat, když se daří. Pokud ovšem mužstvo není psychicky v pohodě, nedaří se výkonnostně ani herně, je vítězství o to důležitější. Věřím, že nám pomůže,“ oddechl si střelec jediné branky Petr Pavlík.

Trefil se po standardní situaci minutu před koncem první půle, když hlavou usměrnil do sítě centr Davida Kršky. „Párkrát jsme si s Pazym (Jan Pázler – pozn. red.) prohodili místo. Vyšlo to v tu chvíli na mě a jsem rád. Chtěli jsme zápas zvládnout, takže jsme splnili úkol, který jsme si dali,“ těšilo brněnského obránce Pavlíka.

Fotbalové utkání FNL mezi FC Vysočina Jihlava a SK Líšeň.
Vstali z mrtvých, ale doplatili na nezkušenost. Další senzace Líšně se nekonala

Po prvním poločase to ovšem vypadalo, že už se hráči ani na trávník nevrátí. Místo patnácti minut trvala pauza přibližně pětačtyřicet. Až pak se světla na Srbské rozsvítila a utkání mohlo pokračovat. „Problém by nastal, kdyby se to nespravilo. Dík patří lidem, kteří dali světla do kupy. Kdyby je nespravili, měl jsem informace, že se zápas kontumuje v náš neprospěch. To hráči nevěděli, jen jsme se je snažili udržet ve stavu, aby se do hry hned dostali, až vlezou na hřiště,“ uvedl brněnský trenér Pavel Šustr.

Na stadionu, který patří městu Brnu, vyhořel hlavní jistič. „Elektřina vypadla zhruba třicet minut před zápasem. Problém intenzivně řešilo několik našich zaměstnanců i lidé od dodavatele energie až do doby, než se jej povedlo nouzově vyřešit. To bylo třicet minut před koncem hodinové lhůty k opětovnému zahájení hry,“ popsal mluvčí brněnského klubu Martin Lísal.

DLOUHÉ ČEKÁNÍ. Po brance Petra Pavlíka ze závěru prvního poločasu hráči dlouho čekali na začátek druhé půle.Zdroj: Petr Nečas

Při čekání se hráči snažili udržet zahřátí. „Nesmíte jen sedět a ztuhnout, potřebujete se trošku pohnout a protáhnout se. A věřit, že elektřina brzy naskočí a půjdeme na to,“ řekl Pavlík, který podobný výpadek ještě v kariéře nezažil.

Ilustrační foto.
Při zápase Zbrojovky vypadla elektřina. Klub odložil začátek druhého poločasu

Dlouhá pauza po vedoucí brance Zbrojovce očividně uškodila, do její hry se vkrádala nervozita. „Když jsme dali gól, takzvaného šatnáře, bylo by lepší vlézt hned na hřiště, takhle hráči vypadnou z tempa. Samozřejmě to měl soupeř stejné, ale jsme pod větším napětím, protože potřebujeme za každou cenu vyhrávat,“ doplnil Šustr.

Po neúplném sedmém kole poskočila Zbrojovka na sedmé místo tabulky hned za Líšeň.

Zbrojovka Brno - MFK Vítkovice 1:0
Poločas: 1:0.
Branka: 44. Pavlík.
Žluté karty: Štepanovský, Ja. Šural – Praus, Matěj, Holiš, Mikula, Surzyn.
Držení míče: 57 % – 43 %.
Střely celkem: 10:6.
Střely na branku: 9:1.
Rohy: 8:7.
Zbrojovka: Floder – Jakub Šural, Pavlík, Kryštůfek, Eismann – Štepanovský, Bariš, Krška, A. Fousek (70. Pachlopník) – Růsek (76. Sedlák), Pázler (75. Přichystal).
Vítkovice: Květon – Surzyn, Mikula, V. Cverna, Praus (60. Chvěja) – Holiš (80. Buchvaldek), Kania – Zorvan, Matěj, Stříž – M. Kovařík (67. Martišiak).