Co se stalo, když jste brzy vyrovnali na 2:2, ale pak dostali dvě branky?
Vrátili jsme super do hry a pak jsme měli ještě jednu šanci, kde to Honzovi Polákovi šlo těsně vedle. Mohli jsme zápas úplně zlomit, ale nebylo nám nakloněné štěstí. Potom jsme dostali třetí gól a hrozně rychle čtvrtý, což bylo zlomové. Sice jsme tam za stavu 2:4 ještě deset, patnáct minut do konce měli nějaké šance, mohli jsme snížit, ale štěstí nám v zakončení chybělo. Dukla měla větší, míč se k jejím hráčům někudy odrazil, Dušanovi Melichárkovi někudy prošel. Skoro na všechny góly si sáhl, to byla smůla.

V posledních třech utkáních jste dvakrát prohráli a jednou remizovali. Jak vnímáte situaci?
Nikoho nepotěší, když chybějí body, ale nevím jak to popsat. Je blbé, když se nevyhrává a není potřebná pohoda.

Můžou vám chybět body s takovými soupeři, jako jsou Dukla, Hradec Králové a Bohemians 1905?
Uvidíme po zápasech, které nás čekají, třeba se nám povede s papírově silnějšími soupeři nahrabat body, byly by plusové. Když jsme je nezískali s takhle vyrovnanými týmy, holt musíme teď.

Na Julisce jste obdrželi laciné góly. Chybí Zbrojovce stabilní stoperská dvojice z minulé sezony?
Nevím, zda to byl pro nás zápas blbec, kdy domácí měli šance a vše jim spadlo, zatímco nám to létalo kousek vedle. Chyb bylo dost a rozebereme si u videa, co jsme udělali špatně a co musíme zlepšit, protože přijede Sparta, což je taky tým, který chyby potrestá.

Posbíráte sebevědomí na utkání se Spartou?
S ní je vždy o motivaci postaráno, Sparta je nejlepší český klub, proti takovým týmům se každý chce vytáhnout. Povedlo se nám ji tady na jaře porazit, což chceme zopakovat. Myslím, že zase dojde dost lidí, poženou nás dopředu a snad půjde o zápas, kdy se to snad zlomí a vyhrajeme.

Ustupuje trenér Svatopluk Habanec ze své ofenzivní filozofie, kterou zatím tým nepřenesl do zápasů?
Jde o to, co vám jaký soupeř dovolí. Když se hraje proti Dukle, která chce víc hrát fotbal a doma je silná v kombinaci, musíme hrát víc z bloku. S někým slabším jsme zase chtěli hrát víc dopředu. Je to jak se kterým týmem. Sparta má hráče, na které si musíme dát pozor, a nebezpečné věci, na které se připravíme. Podle toho zvolí kouč rozestavení a taktiku.

Míříte na besedu s fanoušky. Obáváte se, co si od nich vyslechnete?
Nevím co čekat, nikdy jsem na besedě nebyl. Chápu, že někteří fanoušci jsou naštvaní, protože minulý rok jsme skončili šestí a teď začátek sezony trošku drhne. Myslím si však, že ještě úplně nehoří. Může se stát, že ze tří zápasů uděláme iks bodů, povede se nám série. Špatné vždycky musí skončit a dobré začne, snad to přijde co nejdřív.

Beseda s fanouškyV úterý od šesti hodin večer se v kulturním středisku Semilasso uskuteční beseda hráčů a členů realizačního týmu Zbrojovky Brno s fanoušky. Na otázky odpoví trenér Svatopluk Habanec, vedoucí mužstva Libor Došek, Pavel Zavadil, Jan Polák nebo Alois Hyčka. Zájemci si mohou koupit vstupenky na utkání se Spartou Praha i klubové suvenýry.