Kdy už jindy, když ne teď? Třetiligoví fotbalisté Líšně i Rosice třikrát za sebou nebodovali a proto nebezpečně rozvířili sestupové myšlenky. O víkendu je čekají zápasy před vlastními příznivci. „Pokud se chceme udržet, právě na domácím hřišti musíme bodovat," potvrdil důležitost nadcházejících soubojů rosický záložník Ondřej Dufek.

Na Brněnsko ale přijedou v obou případech soupeři, kterým se v posledních kolech daří. Do Líšně v sobotu zavítá předposlední Kroměříž, která jarním tažením stáhla pětibodovou podzimní ztrátu na dně tabulky. „Utkání hodně napoví o našich šancích, ale nepůjde o klíčový duel," uvedl nový kouč mužstva Oldřich Janusicza, který nahradil minulý týden na trenérské židli Zbyňka Zbořila.

Hanáci si v minulém kole hravě poradili 4:0 s Rosicemi. Brňané naopak prohráli 0:1 v Zábřehu. „Oproti domácímu výbuchu 1:4 s Jihlavou vypadá výsledek mnohem lépe, ale hned několikrát jsme měli velké štěstí. Výrazné zlepšení v naší hře jsem bohužel neviděl," krčil rameny brankář posledního celku tabulky Tomáš Sedmidubský.

Ještě těžší úlohu mají v neděli odpoledne Rosice. Po klíčovém záchranářské zaváhání v Kroměříži přivítají na vlastním stadionu Uničov, který dvakrát za sebou vyhrál a v posledních čtyřech utkáních získal devět bodů. „Statistika mě neděsí, každý je k poražení," hlásil bojovně rosický fotbalista Dufek.

Nováčka soutěže nyní trápí zbraň, na kterou chtěl spoléhat – útok. V posledních třech utkáních se jeho útočné „pušky" prosadily pouze dvakrát. „Navíc ani v obraně se nám teď úplně nedaří. Snad sérii bez bodu zlomíme právě teď," přál si záložník Slovanu.

V sobotu se doma představí i juniorka Zbrojovky, která od 10.15 hodin přivítá rezervu Ostravy. Utkání odehrají hráči s černými páskami kvůli nedávnému úmrtí svého spoluhráče Martina Foukala.

LÍŠEŇ VS. KROMĚŘÍŽ

Termín: sobota v 15.00
Pozice v tabulce: 16. / 15. místo
Vstřelené góly: 27 / 29 branek
Obdržené góly: 50 / 45 branek
Forma (posl. 4 utkání): 0 bodů, skóre 2:10 / 7 bodů, skóre 10:5
Podzimní vzájemný zápas: 2:6

ROSICE VS. UNIČOV

Termín: neděle v 16.30
Pozice v tabulce: 14. / 7. místo
Vstřelené góly: 28 / 32 branek
Obdržené góly: 43 / 32 branek
Forma (posl. 4 utkání): 3 body, skóre 4:9 / 9 bodů, skóre 7:3
Podzimní vzájemný zápas: 0:3