Takřka jistě v ní budou oba fotbalisté, kteří do Brna přišli těsně před odletem do turecké Antalye. Krajní obránce Alois Hyčka se srbským stoperem Mihailem Jovanovičem. „V ostatních složeních obrany jsme udělali mnohem víc chyb, než když hrál Jovanovič ve dvojici s Košťálem. Samozřejmě je to jenom příprava, ale musíme z ní vycházet a tato dvojice nám vyšla zatím nejlíp," sdělil Deníku Rovnost kouč Kotal.

V posledních dvou utkáních už plánoval nasadit tým, který vyšle proti Slavii. Jenže vysoké teploty nepustily do hry Hyčku, ani levého beka Miroslava Keresteše. „V neděli mi teplota klesla, budu připravený," uklidnil Hyčka.

Oba se už v úterý zapojí do tréninku, patrně i se slovenskou dvojicí záložníků Matúš Lacko, Martin Chrien, kteří měli drobné obtíže.

Příležitost na krajích obrany při prohře v generálce 0:1 s Levski Sofia dostali uzdravený David Pašek a nalevo zaskočil Milan Lutonský. „Odehrál jsem po třech a půl měsících pauzy na soustředění dva zápasy a kus s Razgradem, což je celkem dobré. Kotník drží, což pro mě považuji za nejdůležitější," prohlásil Pašek.

Trenéra jejich výkon potěšil, uprostřed zálohy navíc vyzkoušel Jana Malíka. „Obránci jsou nejvíc ohrožení, protože Keresteš má tři žluté karty. Potvrdilo se, že na pravou stranu můžeme počítat s dvojicí Pašek, Hyčka, na levou Keresteš, Lutonský. Ve středu pole nám trošku chyběla dravost a tah na branku Chriena. Honza Malík střídá výborné okamžiky s těmi, že by ho člověk zastřelil. V některých momentech jde do takového rizika, které je nebezpečné pro naši branku. Až si uvědomí, v jakém prostoru může riskovat, bude pro tým větší posila," pronesl Kotal.

Zbrojovka uzavřela pobyt v Turecku prohrou s Levski Sofia. Branku obdržela až po prostřídání sestavy a navíc 
z penalty, když se po faulu brankáře Martina Doležala prosadil Georgi Kostadinov. „Druhé mužstvo bulharské ligy už bylo nad síly sestavy, která proti němu hrála ve druhé půli," podotkl kouč.

Šlo však o jedinou branku, kterou Brňané v Antalyi dostali. A jedinou prohru, po bezbrankových remízách s Voždovacem, Razgradem a vítězství 3:0 nad CSMS Iași. „Celkově můžeme být spokojení. Sice jsme chtěli pracovat na útočné fázi, ale ukázalo se, že když neproměníme šance, které si vypracujeme, musí naše největší zbraň být kvalitní obrana," uznal Kotal.

Brněnský celek vstřelil v Turecku jen tři branky a všechny rumunskému sokovi. „Hledali jsme optimální složení útočné fáze a trošku mě zklamal Michal Škoda. Zahrál velmi dobře jen jeden poločas s Ludogorcem Razgrad, což je málo, z jeho strany jsme čekali víc. Lukáš Zoubele když bude zdravý a dobrý kondičně, určitě bude přínos," popsal stratég sedmého celku nejvyšší soutěže.

Jakub Řezníček po zranění nastoupil do dvou utkání. „Nehrál dva měsíce, bude asi zase potřebovat nějaký čas, trošku potrénovat, chybí mu kondice. Věřím, že se dá co nejrychleji do kupy. Na svou příležitost čekají Brigant či Vávra," dodal trenér.

Zbrojovka usilovala o příchody Tomáše Pilíka či Juraje Chvátala, ale po jejich odmítnutí náhradu nesháněla. „Vyzkoušeli jsme Olegse Timofejevse, který nebyl lepší než naši hráči. Jsem přesvědčený, že na pravé straně nemáme slabé místo, jelikož se podařil kondiční i herní návrat Zoubelemu, vrátili se Pašek a Hyčka," sdělil předseda představenstva klubu Václav Bartoněk.

Brno nemůže počítat jen s dlouhodobým marodem Alešem Schusterem a na půlroční hostování do druhé ligy odeslalo dva talentované mladíky. Tomáš Weber míří do nedalekého Znojma, Jakub Přichystal cestuje do Opavy. „Pro oba je lepší, když budou hrát pravidelně druhou ligu. Bylo by škoda, kdyby po takové přípravě, kterou měli, seděli na lavičce a hráli za juniorku," řekl Kotal.