„Mají výborně věkově poskládaný tým a pro mě jsou asi nejsilnější protivník,“ potvrzuje obránce Zdeněk Partyš, který s nováčkem brněnskou Svratkou letos s Mutěnicemi změří síly.

Otázka zní, zda by po případném triumfu Mutěnice využily možnost postupu. Z jejich postoje šlo i loni cítit, že byly možná rády, že je nakonec přece jen Tišnov předstihl. „I letos chceme hrát na špici tabulky, ale na postup necílíme,“ přitakává předseda vinařského celku Petr Blaha.

V popředí tabulky lze opět očekávat stejné kluby. Za Tišnovem a Mutěnicemi se loni seřadilo trio brněnských celků Bystrc, Bohunice a Bosonohy. „Tyhle týmy řadím na podobnou úroveň,“ podotýká Partyš, čtyřiatřicetiletý odchovanec brněnské Zbrojovky, který naskočil i do první ligy.

Soutěž pravidelně absolvuje řada brněnských týmů, letos k nim ještě přibyl nováček ze Svratky. V nové sezoně se tak v kraji objeví šest zástupců druhého největšího města České republiky a derby přijde na řadu téměř v každém kole. Hned v sobotu se utkají Bohunice se Spartou Brno. „Jde o krásnou soutěž. Blíží se těm v rakouských regionech. Hraje se spousta derby zápasů, které jsou lákavé pro diváky,“ říká fotbalová legenda Karel Jarůšek, který letos povede bohunický Tatran.

Loni byli fanoušci hodně zvědaví na Tišnov, za který nastupovala řada exligistů, tuto roli nyní převezme Svratka. V jejích barvách se vedle Partyše prohání třeba obránce Martin Živný, občas vypomůže i známý vytáhlý útočník Libor Došek. „Všichni v klubu jsou zvědaví, jak po postupu obstojíme v kraji, kde nastupují výborní fotbalisté. Máme mladý tým, myslím si však, že bychom se měli pohybovat ve středu tabulky,“ uvažuje Partyš.

Start přeboru
SOBOTA
15.30: Vojkovice – Boskovice.
16.30: Veselí nad Moravou – Svratka Brno, Mutěnice – Ráječko, Mor. Slavia Brno – Lanžhot, Rousínov – Bosonohy, Bohunice – Sparta Brno, Ivančice – Moravský Krumlov.
 
NEDĚLE
16.30: Bučovice – Bystrc.