Vojkovice prohrály druhý zápas v řadě, IE Znojmo naopak podruhé v sezoně vyhrálo. „Nebyla to žádná hitparáda. Hráli jsme doma a vyloženě jsme utkání ubojovali. Vojkovice jsou srovnatelný soupeř, jen neproměňovaly šance," povídal Kubále.

Poprvé od startu soutěže nelovil znojemský brankář Radek Bula míč ze sítě. „Proti Vojkovicím jsme udělali snad jen jednu velkou chybu, ale protivníci ji nepotrestali. Horší to bylo v sobotu proti Rousínovu. Vedli jsme 1:0, udělali jsme ve druhé půli dvě individuální chyby a prohrávali 1:3. Musíme si na to dát pozor, jinak budeme pořád dostávat góly," varoval.

Čtyřiatřicetiletý útočník v sedmnácté minutě otevřel skóre utkání a je se třemi brankami nejlepší střelec družstva. „Není jich moc, ale něco jsem dal. Ve středu se mi v 64. minutě zase vrátily problémy s třísly, se kterými bojuju už asi tři týdny. Přišel na hřiště místo mě Filip Kropáček a dal gól, takže se střídání vyplatilo," usmál se.

IE Znojmo bylo ještě před dvěma týdny na posledním místě tabulky. Trenér Michal Sobota, který má zkušenosti i s druhou ligou z lavičky 1. SC Znojmo, už svěřencům vštěpuje své metody. „Tréninky dělá formou zábavy. Jedná se o hodně práce s balonem a dynamické obratnosti," řekl střelec Kubále.

Vojkovice v dalším kole hostí v sobotu od čtyř hodin odpoledne Boskovice.