Už máte jistou záchranu, půjdete do posledních dvou utkání s Plzní a Slavií v klidu?

Hráli jsme už předtím bez nervů, i když poslední dva zápasy byly důležité. Zkomplikovali jsme si to prohrou v Jihlavě. Teď je to za námi a myslím, že nervy nebudou. Čekají nás doma s Plzní a venku na Slavii zápasy s nejlepšími mužstvy. Těšíme se na ně a snad přijde co nejvíc lidí.

Představuje pro vás odměnu, že se na závěr sezony postavíte kandidátům na titul?

Určitě bychom si představovali, aby odměna byla úplně jiná, než hrát v uvozovkách jen pěkný zápas proti Plzni, ale takhle prostě sezona dopadla. Hlavně že jsme z toho venku a můžeme se soustředit na tato utkání.

Vybavují se vám utkání o titul, které jste v kariéře zažil?

Vím, o co jde. V Belgii jsme hráli o titul a měli stejně bodů s Lutychem a lepší vzájemný zápas, ale vymysleli speciální utkání. Prohráli jsme 0:1 venku a doma remizovali 0:0, takže jsme o titul přišli. V Německu jsme zase hráli s Wolfsburgem do posledního kola, abychom se vyhnuli vyřazovací fázi. Kdybychom prohráli v posledním kole, spadneme do toho.

Co s vámi dělají taková utkání, v nichž přijedou aspiranti titulu?

Mužstva mají lepší kvalitu než my, proto jsou tam, kde jsou. Spíš mě těší, že můžeme hrát víc fotbal než jen bojovat. V posledních zápasech bylo důležité, abychom míč dostali nějak do branky. Bylo důležité prezentovat se týmovým výkonem, v čemž musíme pokračovat a zkusíme něco přidat. Nejsme pod tlakem a nadchází šance pro mladé kluky, aby se ukázali. Bude to dobrá reklama, mají tady jeviště a může přijít hodně diváků, což je perfektní.

Bude to rozlučka pro Pavla Zavadila, jak vnímáte jeho rozhodnutí?

Pavel je osobnost, což dokázal i po zranění, jak se vrátil. Měl tady plno momentů, které pomohly buď k bodu, nebo k vítězství. Je to důležitý hráč, což ukazoval i v předchozích letech. Škoda, že se tak rozhodl, ale to je fotbalový život a musíme se s tím srovnat. Přeju mu všechno nejlepší, ať se jemu i nám povede domácí zápas, je zdravý i spokojený.

Na vás se brněnští fanoušci mohou těšit i příští sezonu?

Mám smlouvu ještě na rok, leda že by mě někdo koupil. To byl vtip. (úsměv) Jdu určitě do příští sezony a uvidíme, jak bude vypadat.