Třicetiletý ofenzivní záložník přišel loni v zimě do Zbrojovky po roční pauze zaviněné zraněním kolena, od dubna jej zase vyřadily přetržené vazy v kotníku.

Takže už jste v pořádku?

Absolvoval jsem celé soustředění, všechny zápasy. Odehrál jsem, co trenér chtěl. Dal jsem nějaké góly, nebyl jsem zraněný. Cítím se dobře a jsem rád. Teď je důležité, aby se to potvrdilo v lize.

Bojíte se, aby vás zase něco nepříjemného nepotkalo?

Obavy nemám vůbec. Co se má stát, se stane. Teď jsem se připravil, jak jsem chtěl, co nejvíc poctivě. Uvidí se, jak nám to bude šlapat v lize.

Máte po další pauze velkou motivaci?

Mám obrovskou chuť, strašně se na ligu těším. Je to
i pro mě důležitý půlrok, protože mi v létě končí smlouva, takže se musím ukázat. Po tom smolném kotníku jsem dlouho stál a jsem nažhavený.

S balonem si zase rozumíte?

Trénoval jsem už před zimní přípravou a snažil se do toho dostávat. Teď bylo nejdůležitější nabrat kondici, což strašně zvedne sebevědomí. Hodně hráčů na ní staví a já taky. Když kondici nemáte, člověk si nevěří, nohy ho neposlouchají, míč odskakuje. Pokud ovšem hráč prodělá celou přípravu, víc si věří a s tím jsem spokojený.

Podle všeho nastoupíte v základní sestavě. Vnímáte, že na vás trenér Václav Kotal vsadí?

Důvěra trenéra je důležitá, každý hráč vám to potvrdí. Myslím si, že jsem v přípravě odehrál dobré zápasy a řekl jsem si o základ. Doufám, že tam v sobotu na hřišti Slavie budu. (úsměv)

Kde vidíte svou roli v týmu?

Bavili jsme se s trenérem o dvou pozicích, buď pod hrotem, nebo na kraji, podle toho, jak budeme hrát ofenzivně. Když nastoupíme se dvěma defenzivními záložníky, půjdu na kraj a nedělá mi to žádný problém.

Na soustředění jste vstřelil dvě branky a na jednu přihrál, čímž jste porazili rumunský tým CSMS Iași 3:0. Jenže další gól Zbrojovka v Turecku nedala. Co vám chybí?

Bavíme se o tom, na tréninku pracujeme. Musíme se hodně tlačit do centrů na Řezňu (Jakub Řezníček – pozn. red.), doplňovat ho ve vápně. Měli jsme šance i s Razgradem, které jsme nedali, i tak šlo o cennou remízu, protože to byl vyloženě silný soupeř. Snad to prolomíme na Slavii.

Těšíte se na sobotní start na hřišti pražské Slavie?

Sleduji její výsledky, docela jí to šlape. Hodně posílila a bude na ni velký tlak, aby první zápas zvládla, všichni počítají s výhrou. Pojedeme jí tam situaci co nejvíc znepříjemnit.

Po podzimu je Zbrojovka sedmá a čeká ji klidnější jaro. Bude to velká výhoda?

Pozice je výborná, máme dvaadvacet bodů, což je zajímavé. Nikdo nechce hrát o sestup, takže se pokusíme udržet nahoře co nejdéle a také někoho přeskočit.

V pátek oslavila vaše dcera Emily první rok. Převrátilo vám její narození dosavadní život?

Všichni mě strašili, že se vůbec nevyspím, ale máme tak úžasnou holčičku, že spí od osmi večer klidně do sedmi ráno. Je úžasná, užíváme si to jako rodina a jsem moc šťastný.