V třináctém ročníku tradičního klání se představí šestnáct družstev. „Dostat do Brna Bayern nám trvalo půl roku. Nabídek na podobné turnaje dostává desítky. Nakonec jsme splnili náročná kritéria, děti musejí být ještě v pátek ve škole a v pondělí už zpět, takže přiletí přímou linkou z Mnichova,“ vysvětluje hlavní organizátor turnaje Vladimír Chaloupka.

Na lehkou váhu nebere výjezd do Brna ani Tottenham. „Když k nám jezdil Fulham, nespokojil se s fotkami. Vyslal člověka, který naživo zkontroloval prostředí, ubytování, hřiště, vzdálenost od nemocnice,“ říká Chaloupka.

Právě Tottenham vyzve Zbrojovka v sobotu na hřišti v Líšni. Základní skupiny startují ještě v Bystrci, v Srbské ulici a na stadionu Moravské Slavie od devíti hodin ráno. Srbská hostí i nedělní play-off, kam postupují dva nejlepší z každé skupiny. „V nižších kategoriích dokážeme konkurovat. Věřím, že Zbrojovka bude v neděli bojovat v play-off,“ přeje si Chaloupka.

Milan Lutonský v dresu Zbrojovky Brno.
Lutonský: Snad dám gól i někomu jinému než Příbrami

Měření se špičkovými evropskými kluby vyhledává Zbrojovka stále častěji. „V únoru jsme měli možnost konfrontace s Liverpoolem a Manchesterem United, ale nesehnali jsme letenky do Anglie. Špičkové kluby mají vůli se poměřit s jiným herním stylem,“ potvrzuje.

I od turnaje O pohár primátora si brněnský klub slibuje prohloubení spolupráce s ostatními účastníky. „Máme už dobře nastavené vztahy s Rapidem Vídeň, Austrií Vídeň či Grazem. Chceme, aby hráči i trenéři měli možnost vycestovat na stáže,“ dodává Chaloupka.

Účastníci turnaje
Hřiště Líšeň: Zbrojovka Brno, Tottenham Hotspur, Trenčín, Pardubický kraj
Hřiště Bystrc: Life Academy Londýn, Slovan Bratislava, Sparta Praha, RFA Karviná
Hřiště Srbská: Sparta Brno, Bayern Mnichov, Viktoria Plzeň, Ústecký kraj
Hřiště Moravská Slavia: Sigma Olomouc, Žilina, Slavia Praha, RFA Vysočina

Petr Fousek.
Začíná třaskavá kampaň. Český fotbal hledá nového šéfa