Karviné patří čtrnáctá pozice a jen o skóre se drží před Zbrojovkou, pod ní uvízla už jen Jihlava. Kdo uspěje, uskočí soupeři v boji o udržení bodově a získá výhodu pro vzájemné duely. „Oba týmy jsou pod tlakem, máme po čtyřech bodech, což je velmi málo. Jako domácí mužstvo určitě chceme utkání zvládnout co nejlépe, takže musíme víc tvořit,“ nabádá asistent karvinského kouče Josef Mucha.


Trenéři Zbrojovky chystali svěřence na důležitý duel hlavně po mentální stránce. „Herně chtějí to stejné, akorát nějaké věci se mění s ohledem na soupeře, spíš nás připravují v hlavě,“ říká uzdravený Kratochvíl.

Pivní míle. Ilustrační foto.
Pivní míle počtvrté. Ředitel vyhlíží nový Kubínkův rekord


NEMOC Z VAJÍČEK?


Ze srazu české reprezentace do 21 let si přivezl nepříjemné onemocnění salmonelózu, takže vynechal poslední dva zápasy. Do Karviné zamíří s týmem. „Nebylo to nic příjemného, ale cítím se už dobře a dostávám se do toho. Uvidíme, kolik toho odehraju,“ přemítá fotbalista, který se patrně nakazil špatnými vajíčky. „S reprezentací jsem je jedl deset dní. Nevím, zda jsem onemocněl právě z nich, ale můžou to způsobit. Teď vajíčka určitě jíst nebudu,“ dušuje se Kratochvíl.


Oba duely v loňském ročníku mezi Zbrojovkou a Karvinou skončily remízou 1:1, vyrovnaná bitva se čeká i zítra. „Karviná má soubojové hráče, dobré standardky, umí hrát fotbal i po zemi. Doma je silná, nic jednoduchého to nebude,“ uvědomuje si jedenadvacetiletý talent.


V Brně hostuje z Plzně, ale to mu motivaci bojovat za Brno neubírá. „Kolikrát se říká, že hráči na hostování, kteří se pak vrátí do mateřských klubů, úplně nemusejí bojovat za tým, ale tak to nemám. Vždycky se snažím všude odevzdat maximum a být úspěšný s týmem. Nechám na hřišti všechno, abychom zápas zvládli,“ slibuje Kratochvíl.


Zbrojovka zamíří už po dnešním tréninku do Ostravy. „Vzdálenost je taková, že nechceme ponechat nic náhodě,“ líčí brněnský kouč Richard Dostálek. Karviná spoléhá na domácí podporu. „Chceme vyhrát na domácím hřišti a čím víc lidí přijde, tím lépe,“ vybízí karvinský stoper a bývalý hráč Zbrojovky Pavel Košťál.

Fotbalisté Tišnova (v bílém). Ilustrační foto.
Tišnov jasně přejel Tasovice, nasázel jim sedm gólů