Úvodní utkání nového ročníku nejvyšší fotbalové soutěže mezi domácím Brnem a pražskou Slavií odložil sudí Pavel Královec po přetrvávajícím silném dešti. „Jak se říká, větru a dešti neporučíš. Naštvaní jsme, ale nedá se nic dělat," povídal pravý bek.

Stadion v Srbské ulici zastihla přeháňka už hodinu před výkopem. „Rozhodčí se nás při rozcvičce půl hodiny před zápasem ptal, jestli chceme nastoupit. Všichni jsme chtěli hrát. V tu chvíli se to ještě dalo. Jenže potom začalo ještě víc pršet a voda se držela v lajnách. Míč se při přihrávce zastavoval. To by nebyl fotbal," pokrčil rameny Hyčka.

Střelec čtyř prvoligových branek v minulé sezoně se na utkání při rozcvičce těšil i přesto, že byl značně promočený. „Mně to nevadí. Tohle počasí mám radši než hrát v třicítkách. Baví mě to víc," hlásil Hyčka, který si pak vždy užívá rychlou hru.

„Jsem rád, když balon lítá a jezdí se po zadku. Za těchto podmínek bych se asi párkrát sklouzl k lajně," culil se.

Pro Hyčku to není poprvé, co se prvoligové střetnutí neodehrálo. „Dva a půl roku zpátky nám se Zbrojovkou odložili i na Dukle. Taky kvůli dešti," připomněl.

Západočeský rodák tak v přeplněném tunelu hráčů alespoň pozdravil kamaráda. „Potkal jsem Martina Berkovce (brankář Slavie – pozn. red.). Je z Chebu stejně jako já. Po dvou měsících jsme se setkali, tak jsme prohodili pár slov. Teď to vypadá, že se zase za chvíli uvidíme," narážel na náhradní termín, který kluby ihned na místě neurčily. Zváží se i program Slavie vzhledem k její účasti v Evropské lize.

Kvůli vytíženosti Pražanů z evropských pohárů v sestavě nefiguroval obávaný střelec Milan Škoda či gruzínský záložník Levan Kenia. „Šance by byly stejné. Slavia má silnou lavičku," ujišťoval Hyčka.

Ligu Zbrojovka odstartuje tedy až v druhém kole v sobotu na hřišti Karviné, která o víkendu zažila v Jablonci neúspěšnou přestřelku 3:5. „Bereme to tak, že hrajeme první kolo venku. Karviná je v euforii z postupu. Bude to nepříjemný soupeř," dodal.