Jak se poslouchá, že jste brněnský hrdina?

Je to příjemné, ale hlavní pro mě bylo, že jsme vyhráli a dovezli tři hodně důležité body, které nám snad pomůžou v dalších zápasech.

Dostal jste hodně blahopřání k vynikajícímu výkonu a dvěma brankám?

Pár esemesek mi přišlo, něco jsem měl také na facebooku. Především jsme však předvedli super týmový výkon, moje dva góly už jsou jenom něco navíc.

Užívali jste si zpáteční cestu z Prahy do Brna?

Byla suprová. Získali jsme tři body a takhle příjemnou cestu jsme z venku dlouho neměli.

Pomohlo mužstvu, že vás před utkáním v Edenu všichni pasovali za jasného outsidera?

Všichni jsme si četli v novinách, že nás označují za turisty z Brna, kteří jedou do velkoměsta. Cítili jsme trochu frustraci, zároveň nás to nakoplo a vyhráli jsme.

Do Prahy jste jeli v hodně oslabené sestavě, k tomu jste od sedmnácté minuty po brance Milana Černého prohrávali. Věřil jste, že s výsledkem ještě něco uděláte?

Na začátku nás domácí trochu zaskočili, vlétli na nás. Trenér nás přitom upozorňoval, že budou rychle útočit po stranách, ale i když jsme dostali branku, drželi jsme balon a hráli jsme. Cítili jsme, že zápas můžeme otočit, a nakonec se nám to povedlo, za což jsme samozřejmě rádi.

Jak důležitá byla vaše vyrovnávací branka tři minuty před přestávkou?

Gól do šatny nám dost pomohl, nakopl nás. Na začátku druhé půle nás dvěma výtečnými zákroky podržel Venca Hladký a pak jsem dal další gól. Potom ještě Tomáš Brigant došel pro penaltu a Zavoš (Pavel Zavadil pozn. red.) už byl tutovka.

Obě branky jste dal z dorážek, když slávistický brankář Karel Hrubeš vyrazil střely k vašim nohám. Máte za úkol stát v těchto místech?

Trenér mě nabádá, ať chodím před branku na střed a zrovna to ke mně prošlo. Střely šly na přední tyč, já jsem menší, takže chodím spíš na zadní. Počkal jsem si, a vyšlo to.

Jak si rozumíte v útoku s dalšími mladíky Janem Sýkorou a Tomášem Brigantem, který v Edenu debutoval v nejvyšší soutěži?

Se Sykym jsme i ve dvojičkách na tréninku, rozumíme si. S Tomášem Brigantem jsme spolu zase hráli v ju-niorce. Je rychlý, umí jeden na jednoho. Chtělo to využít jeho přednosti, což nám naštěstí vyšlo.

Popáté za sebou jste nastoupil v základní sestavě. Vnímáte důvěru trenéra Václava Kotala?

Jsem rád, že mi trenér dal šanci, musím mu ji splácet svými výkony a góly. Doufám, že budu v podobných výkonech pokračovat a trenér bude spokojený.

Čeká vás nějaké zápisné za dvě vstřelené branky v jednom utkání?

Za dva góly tam nic nemáme, ale Venca Hladký, který má na starosti kasu, mi možná něco vymyslí. Uvidíme v pondělí. (úsměv)