VYBERTE SI REGION

Další postup už by byl až moc velkou senzací, říká Radim Vlček

BRNO - Se svojí přítelkyní, volejbalistkou Petrou Chalcarzovou, provozuje Radim Vlček hospodu. Nedávno v ní líšenští fotbalisté slavili senzační postup nad Slavií. Po zápase proti Žižkovu se v ní sešli znovu. Tentokrát aby zapili konec svého pohárového snu.

18.11.2007
SDÍLEJ:

Další postup už by byl až moc velkou senzací, říká Radim Vlček (vlevo)Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Líšeňský stoper Radim Vlček dvakrát zabránil gólu za cenu tvrdých zásahů do hlavy. Pak udělal chybu, která rozhodla zápas

Co chybělo další senzaci?
Sice jsme bojovali ze všech sil, ale nakonec jsem udělal jednu fatální chybu, která nás připravila o šanci dostat se až k penaltám. Na druhou stranu Viktorka nic nepodcenila a přijela v plné síle. Myslím, že se nemáme za co stydět.

Říkáte vaše chyba, ale ještě před gólem jste dvakrát zabránil brance tím, že jste se postavil do tvrdé střely vlastní hlavou. To jste vždycka tak objetavý?
Takhle o tom nepřemýšlím. Kluci tady všichni ví, že nikdy nestřídám. Třeba minulej rok jsem měl dvakrát zlomenej nos. To k tomu prostě patří.

Nemrzí vás porážka o to víc, že vás sestřelil Brňák Petr Švancara?
Samozřejmě mě mrzí, že jsme prohráli, ale Petrovi to přeju. Když už nám měl někdo dát góla, tak aspoň, že ho dal on. My se spolu známe. Pomáhám mu prodávat barák, takže si i voláme. Třeba teď na zápas jsem mu sháněl lístky pro známý. Mrzí mě, že na něj někteří fanoušci pořvávali.

Takže se nemusí bát, že mu teď za vyřazení naúčtujete vyšší sazbu za prodej domu?
(Smích). Ne to určitě ne. Spíš mu řeknu, ať příjde ke mně do hospody na pivo.

Předpokládám, že tam se i přes prohru odeberete hromadně jako po Slavii, že?
To vítě, že jo. Uděláme si menší pohárovou závěrečnou. Jsou tam nějaký žebra, nějaký kolena. Prostě si dáme pivko.

Kdybyste vyhráli, tak by to asi bylo veselejší..
To už by byla až moc velká senzace. Ať už se perou týmy, který tam můžou hrát důstojnou roli. My už bychom to asi jen odbránili. Dvakrát jsme tady udělali lidem radost. Když prohrajete jedna nula a takhle vám poděkujou, tak je to super. Patří jim velký dík. Stejně jako všem lidem, kteří pomáhali dát perfektně dohromady hřiště, který bylo úplně pod sněhem.

Může být pro vás vyřazení z poháru výhodou pro divizi, kde se vám od Slavie moc nedařilo?
Asi jo. Ještě máme hrát jedno kolo ve Žďáru, ale to se nejspíš kvůli počasí odloží. Musíme se hlavně dát dohromady na jaro. Doufám, že ten mančaft zůstane pohromadě, protože má určitě perspektivu.

18.11.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Ideální teplota pro výrobu čokolády? Patnáct až dvacet stupňů

Kuřim /ZA ZAVŘENÝMI DVEŘMI/ – Žena v bílém oblečení s čepicí na hlavě obsluhuje stroj, ve kterém se čokoláda nahřívá, aby se z pevných kuliček stala tekutina pro nalévání do forem. K přístroji si musí vylézt na štafle, odkud kousky belgické čokolády sype dovnitř. Hmota se musí neustále míchat. Další zaměstnankyně obsluhuje stroj s mnoha tryskami, ze kterých neustále v intervalech asi třiceti sekund vytéká čokoláda. Umisťuje pod ně formy a poté dává na váhu. Ve formě je podle velikosti vždy několik stejných tvarů. Třeba stromky se vyrábí po dvou, zato malá autíčka po patnácti. Výrobě čokolád ve firmě Fikar se věnuje další díl seriálu Rovnosti nazvaného Za zavřenými dveřmi.

AKTUALIZOVÁNO

Doprava na Zvonařce zkolabovala. Autobusy se opožďovaly i o hodinu

Brno – I desítky minut v kolonách. S takovým zdržením museli počítat řidiči, kteří ve středu odpoledne projížděli ulicemi Zvonařka a Plotní. Kvůli vážné dopravní nehodě a jejímu následnému vyšetřování doprava v ulicích zkolabovala. Auta, autobusy i tramvaje linky 12 uvízly v kolonách. Situace se zlepšila až před půl sedmou hodinou večer.

Z okolí hlavního nádraží mizí zápach moči, žvýkačky a nedopalky

Brno – Stovky nedopalků a žvýkaček, které ještě minulý týden zdobily okolí hlavního vlakového nádraží v Brně, mizí. Město a městská část od prvního prosince spustily nový systém nepřetržitého úklidu. Ve středu jej politici kontrolovali.Podle Iva Rubeše ze společnosti Ave cz odpadové hospodářství je na úklidu nejtěžší hlavně množství odpadu. „Na takových místech totiž jen přibývá, nemůže se přestat ani na chvíli," sdělil.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies