Podle domácích určitě ne. „Stačí se podívat na tabulku a je jasné, že v této roli je Líšeň. Přesto chceme bodovat," tvrdil kouč Dosty Michal Kugler.

Ano, oba rivaly dělí rozdíl sedmnácti bodů a jedenácti příček. Navíc na podzim se radoval „východ", který i díky přesilovce vyhrál 3:0. „Nemáme nic jasného. Šance jsou vyrovnané. Je to prostě derby," tvrdil líšeňský obránce Martin Drábek.

Slovo derby budou účastníci opakovat jako mantru. Nezaujatí si přejí remízu, aby byly spokojené oba tábory. Brněnská fotbalová „vesnice" není zase tak velká. „Znám v Bystrci spoustu kluků. I proto je to specifický zápas, na který se těším," doplnil Drábek.

Však jde také o vzácnost. Před podzimním zápasem se oba celky naposledy potkaly v sezoně 2009/2010. Ve třetí nejvyšší soutěži. Líšeň coby ambiciózní nováček, Bystrc při svém ústupu ze slávy i vyšších soutěží. Pamětníků zůstalo málo. Ubylo i aktérů podzimního duelu. Oba brněnské celky omladily kádr. „Klub se vydal ekonomickou cestou. Na drahé hráče dnes nemá nikdo. Hrajeme s mladíky, kteří jsou ale kvalitní. Nemá cenu si nějak stěžovat," povídal Kugler.

Jeho protějšek na lavičce Líšně Bohumil Smrček má výhodu ve spolupráci se Zbrojovkou. Prvoligový klub týden co týden posílá čerstvou zásilku tří nebo čtyř talentovaných hráčů. Ani s nimi v sestavě se však nevyvaroval porážky od nováčka. „Nesmíme dělat laciné chyby jako proti Bystřici. Taky se těšíme na přírodní trávu, protože té umělé už máme plné zuby," přiznal líšeňský bek.

Terén v Bystrci se už na ostrý zápas těší. I když si jej ani domácí zatím příliš neužili. „Byli jsme na něm jen na chvilku. Udělali bychom velkou škodu. Hřiště ale vypadá dobře," prohlásil bystrcký stratég.