Znají se ze soutěže, města, často jsou dobří přátelé. Až se v neděli od půl druhé odpoledne postaví na fotbalové hřiště, budou stát na opačné straně. Jeden se bude prát o úspěch domácí Dosty, druhý se bude snažit urvat body s hosty z Tatranu.

Hned několik dvojic či skupin, jejíž členové se navzájem dobře znají, se v neděli utká v šestnáctém a zároveň posledním podzimním kole divize D, kdy se proti sobě postaví brněnská mužstva v posledním letošním derby. „V Bystrci znám hned několik především mladších kluků. Na zápas se těším, protože je daleko příjemnější hrát s přáteli. Navíc jsou taková utkání i mnohem divácky sledovanější," řekl bohunický obránce Martin Záboj.

Stejný názor sdílí i univerzál Dosty Pavel Outrata. „Skoro všichni se navzájem známe," doplnil.

Ofenzivní fotbalista se už v týdnu před utkáním hecoval s bohunickým „stožárem" v obraně Stanislavem Píškem. „Říkal, že mě v našem vzájemném zápase vynese v zubech," smál se. „Musím na něj tedy taky něco vymyslet. Asi ho kopnu do lýtka," vtipkoval Outrata, který se dobře zná i se špílmachrem Tatranu Pavlem Šustrem nebo záložníkem Petrem Kuličkou.

Přestože každý stojí na opačné straně „barikády", stihnou spolu soupeři-kamarádi při zápase i po něm prohodit pár vět. „Na hřišti se hecujeme, po utkání se pobavíme víc. Horší je, když prohrajeme. To mi pak do mluvení moc není," naznačil bek předposledního celku tabulky Záboj, člen nejhorší divizní obrany.

Outrata si neodpustí vtípky jen pokud například vstřelí branku. „Když známému udělám kličku a přejdu přes něj, nic to neznamená. Ale kdybych se trefil, to bych si něco neodpustil," přiznal fotbalista osmé Bystrce.

Jelikož nedělní předpověď počasí prorokuje teplotu jen těsně nad nulou, očekává Outrata především boj. „Terén bude těžký, takže rozhodne, kdo se na utkání víc nahecuje," upozornil.

Jeho týmu se na domácím hřišti nedaří, když posbíral pouze devět bodů. Jen dva týmy získaly méně. Ještě hůř jsou na tom ale Bohunice venku, kde s hranou remízou jsou suverénně nejhorší. „Děláme víc zbytečných chyb. Navíc domácí jsou o to víc motivovaní vyhrát," hledal Záboj důvody neúspěchu.

Z dalších týmů z Brněnska vsobotu Rosice hostí Blansko a Líšeň se utká s Uherským Brodem. Utkání začínají shodně o půl druhé odpoledne.

PŘEDZÁPASOVÁ BILANCE

16. kolo divize D:

FC DOSTA BYSTRC-KNÍNIČKY (8.) vs. TATRAN BRNO-BOHUNICE (15.) (neděle, 13.30 hodin)

* statistika Bystrce v domácích zápasech: 7 utkání (2 výhry – 3 remízy – 2 porážky), 9 bodů, skóre 12:10 ⇒ 14. místo v divizi D

* statistika Bohunic ve venkovních zápasech: 7 utkání (0 výher – 1 remíza, 6 porážek), 1 bod, skóre 6:19 ⇒ 16. místo v divizi D