Klub, který v minulé sezoně sestoupil z nejvyšší rakouské soutěže, usiluje o návrat. „Chci Zbrojovce poděkovat za to, že mi dala příležitost zahájit trenérskou kariéru. Pracovalo se mi tu dobře, dostal jsem šanci i v první lize, což byla velká zkušenost. Ucítil jsem, že po letech u dorostu už začínám trochu stagnovat a jsem klubu vděčný, že mi umožnil novou výzvu přijmout," objasnil svůj přesun Wagner.

René Wagner
Dvojnásobný nejlepší střelec Zbrojovky René Wagner odehrál za Brno 146 prvoligových zápasů, v nichž vsítil 41 gólů. V dresu Rapidu Vídeň stihl 220 utkání a 75 gólů. v sezoně 1996/1997 se stal nejlepším střelcem rakouské ligy. Nastoupil k jedenácti utkáním za českou reprezentaci, v níž se střelecky prosadil třikrát. Jako trenér vedl brněnskou rezervu a krátce i první mužstvo, doposud se věnoval dorostencům, které v předminulé sezoně dovedl ke třetímu místu v lize.

Třiačtyřicetiletý kouč začne v druholigovém klubu jako asistent. „Cíl klubu je do dvou let návrat mezi elitu. Plánuje se nový stadion a ideální samozřejmě bude jej otevřít jako prvoligový tým. Kádr má poměrně mladý, pár členů realizačního týmu znám ještě ze svého angažmá v Rakousku," podotkl bývalý vyhlášený kanonýr, který po přestupu z Brna strávil osm let v Rapidu Vídeň, kde se stal oblíbencem fanoušků.

I z Rakouska ovšem povede jednání o chystaném přátelském utkání Zbrojovky s Rapidem Vídeň, které se plánuje v dubnu na stadionu za Lužánkami. „Většina jednání se uskutečňuje přes telefon, s tím nebude problém. Pracuju na tom, v nejbližších dnech mám přislíbeno, že se druhá strana ozve s finálním verdiktem," pronesl Wagner.

Zbrojovka jméno nového dorosteneckého kouče oznámí v nejbližších dnech a v případě Wagnerova návratu z Rakouska počítá s obnovením spolupráce.