Ihned po narození spěchal na znojemský stadion, proti Liberci nastoupil v základní sestavě, porážku 1:2 však neodvrátil. „Škoda, že jsme prohráli, ale hlavně že při porodu všechno dopadlo dobře," sděluje hráč, který pochází z Bulharska. Tam má ještě čtrnáctiletou dceru Viktorii.

Znojmo úvodní osmifinále prohrálo 0:6, takže v domácí odvetě takřka nemělo naději na postup. „První zápas nám ležel v hlavě, v podstatě bylo rozhodnuto. Nejsme blázni, abychom si mysleli, že Liberci dáme šest gólů. Chtěli jsme předvést bojovný výkon, abychom si trochu udobřili fanoušky a ukázali chuť do fotbalu, což se snad povedlo," míní osmatřicetiletý stoper, který pod Ještědem nenastoupil.

Znojmo v odvetě po ráně Helíska vedlo, jenže Mudra s Kolárem souboj otočili. Šanci na vyrovnání zahodil Ledecký a neujal se ani přímý kop Yonova. „Brankář Hroššo mi jej vytáhl. Utkání se dalo zremizovat, ale aspoň jsem si třešničku nechal na neděli," vyhlíží domácí bitvu, v níž od dvou hodin odpoledne Jihomoravané hostí Opavu.

Jedenáctí Slezané ztrácí na osmé Znojmo bod. „Když k zápasu přistoupíme s maximální koncentrací jako k domácím duelům s Brnem nebo Libercem, určitě ho zvládneme, nemám strach. Musíme jezdit po zadku," burcuje Yonov.

Proti Liberci vedl mužstvo poprvé nový kouč Ludevít Grmela, jenž vystřídal odvolaného Oldřicha Machalu. „Změnu vnímám, ale mě zajímá jen, co je dobré pro Znojmo. Aby hrálo nahoře, kam patří," dodává Yonov.