„My tohle moc nesledujeme. Slavia měla spoustu let jeden z nejlepších týmů u nás, tak je to logické. Ale přece ta série nemůže trvat věčně," pousmál se brněnský brankář Martin Doležal.

Jihomoravskému týmu po skvělém úvodu zaplašila dobrou náladu porážka 1:4 od Severočechů. To slávisté křiví úsměv už od osmé minuty úvodního zápasu s Jihlavou. „Ale i proti ní hrála Slavia dobře. Vysočině vyšlo všechno, do čeho kopla. Kdyby se hrálo ještě o pár minut déle, tak prohraje. Ale její recept bychom mohli využít," všiml si Doležal v utkání prvního kola.

Čtvrtečního soupeře Brňanů trápí hlavně proměňování šancí. Od přestřelky s Jihlavou to s ním jde doslova z kopce. Naposledy v Mladé Boleslavi vyšel úplně naprázdno. „Zatím hledá střelce. Ale na to se nemůžeme ohlížet. Tři góly dal Karol Kisel, který rozhodně patří ke špičce první ligy. Na něho si určitě musíme dát pozor," tvrdila brněnská jednička.

Jeho kolegové i spoluhráči si musejí zvyknout na netradiční čtvrteční termín. Kvůli koncertu rockové skupiny Red Hot Chilli Peppers si fotbal nechá ujít celý zástup příznivců. „To je hrozná škoda. Ani výkop v půl šesté se mi moc nelíbí, ale co naděláme. Fanoušci by si zasloužili vidět takový zápas o víkendu. Nám na hřišti je to celkem jedno, aspoň tolik nepřemýšlíme o porážce od Jablonce," našel Doležal drobnou výhodu.

Atmosféra na trénincích Zbrojovky se za jediný týden dost změnila. Po překvapivé výhře v Plzni se Brňanům dýchalo výrazně líp. „Ale nějaká přehnaná euforie nevládla. Chtěli jsme se před takovou návštěvou předvést, ale Jablonec byl nad naše síly. Jenom škoda té zbytečné penalty," dodal.