Vítězný celek poskočil na šestou příčku. „Především po přestávce jsme odehráli výborný zápas, chválím celý tým, z něhož vynikli stoper Petr Svoboda a Radim Záruba, který se však tímto zápasem s naším dresem loučil. Toho budeme těžko nahrazovat," posteskl si nad ztrátou opory domácí trenér Michal Dufek.

STRANU NABITOU INFORMACEMI Z NIŽŠÍCH FOTBALOVÝCH SOUTĚŽÍ NAJDETE POUZE V ÚTERNÍM TIŠTĚNÉM DENÍKU ROVNOST

Hráči Moravské Slavie vtrhli do zápasu, blízko gólu byli útočníci Štourač a Veselý, gólman Bystrce Herink však stál vždy na místě. Po čtvrt hodině se hra vyrovnala, domácí kombinovali nakrátko, bystrčtí fotbalisté hledali spoluhráče dlouhými míči, a tak otupili úvodní tlak domácích. Šance hostujících hráčů Chyly a Urbana zůstaly také bez využití. „V konci poločasu jsme měli herně navrch, ale na to se absolutně nehraje," žehral o poločase bystrcký trenér Libor Danihelka, který ještě na podzim vedl právě Morendu.

plodná Morenda
Na podzim nasázeli fotbalisté Moravské Slavie do sítě Bystrce čtyři góly, v neděli přidali v prvním jarním kole další tři. Brněnský klub v ofenzivě vyniká, s 42 vstřelenými góly je druhý nejproduktivnější v krajském přeboru. Individuálně vynikají Jan Veselý s šestnácti trefami a Jakub Štourač se dvanácti.

Pár minut před poločasem totiž jeho svěřenci po chybě brankáře Herinka dostali úvodní gól, bleskurychlý Záruba mu udělal kličku a pohodlně poslal míč do prázdné branky. A hned v úvodu druhé půle bylo pro hosty ještě hůř, po Zárubově akci přesnou střelou k tyči dosáhl Veselý druhého gólu. „Tato branka nás hodně nakopla, soupeř se po ní zlomil a už se nevzpamatoval," netajil radost kouč Dufek.

Bystrčtí nepřesností přihrávek ztráceli řadu míčů, domácí byli agresivnější a vládli i ve vzdušných soubojích. V sedmdesáté minutě po přiťuknutí Veselého nejlepší hráč na hřišti Záruba z úniku přidal třetí branku. „Znal jsem kvality Záruby, tentokrát se však ukázal jako rozdílový hráč a nám se ho nepodařilo udržet," litoval Danihelka.

Jeho svěřenci mohli v závěru alespoň snížit, přímý kop novice v jejich dresu Matysky však skončil jen na břevně.

ZDENĚK STANĚK