Týden před osmifinálovým zápasem Ligy mistrů mu zazvonil telefon. „Volal mi Peťa Švancara a ptal se, jestli bych do toho nešel. Vzal jsem si chvilku na rozmyšlenou a druhý den svoji účast ve studiu přislíbil," povídá.

Z vystoupení v přímém přenosu měl drobné obavy, nervozitu však nakonec vůbec nepocítil. „Nezbyl na ni čas, všechno se odehrálo nesmírně rychle. Musím nicméně přiznat, že mi dost pomohla Švanciho přítomnost. Je to člověk, od kterého vím, co čekat," uznává sedmatřicetiletý fotbalista.

Pokud se mu v budoucnu naskytne další příležitost zavítat do televizních ateliérů, s největší pravděpodobností neodmítne. „Když mě ve studiu budou chtít a vyjde mi to časově, nevidím v tom problém. Velký expert ale ze mě nejspíš nebude," směje se brněnský špílmachr, který si nenechá ujít jediný zápas Ligy mistrů. Nejraději přitom kouká na Real Madrid a Juventus.

Solidními výkony se v poslední době neprezentovali pouze fotbalisté španělského a italského celku, nýbrž i samotný Zavadil. Rodák z Olomouce dotáhl v březnu Zbrojovku k šesti bodům z devíti možných. Proti poslednímu Zlínu se navíc blýskl krásnou trefou z přímého kopu.

Po zásluze byl tak společně s plzeňským střelcem Michalem Ďurišem a záložníkem Sparty Ladislavem Krejčím nominován do ankety Hráč měsíce března. „Samozřejmě mě to těší, ale získané body jsou zásluhou celého týmu," říká skromně.

„Radost mám nicméně především z toho, že můžu naplno hrát, a že drží zdraví," dodává.

Žádný velký odpočinek na Zavadila a jeho brněnské spoluhráče nečeká ani v reprezentační pauze. Až do pátku totiž fotbalisté Zbrojovky trénují dvoufázově, v sobotu pak nejspíš sehrají přátelské utkání s vlastní juniorkou. „Volno máme až v neděli a pondělí. Mrskat nepůjdu, spíš se s rodinou vydáme na dva dny někam relaxovat," plánuje záložník.

MIROSLAV VOZDECKÝ