Jak se cítíte s odstupem dvou dnů?

Koleno mě bolí pořád stejně jako po zápase, mám ho nateklé. Dostal jsem ortézu od kotníku až po stehno, není to příjemné. Modlím se, ať jsou vazy třeba jenom natažené.

Takže máte pádnou odpověď pro ty, kteří pochybují, jakou intenzitou vás Ljevakovič zasáhl?

O tom nebudu vůbec diskutovat, byl to stoprocentní faul a jasná penalta. Přebral jsem si balon ve vápně, kde jsem si ho zasekl pod sebe levou nohou, a jak jsem stál na pravé, trefil mě přímo pod koleno. Noha se mi prohnula, samozřejmě jsem si myslel, že ještě můžu zakončit, ale jak jsem na ni stoupl, cítil jsem strašnou bolest, píchnutí v koleně. Dál nešlo pokračovat.

Spadl jste až několik sekund po zásahu, chtěl jste ještě hrát?

Přesně tak. Myslím, že jsem vychovaný velmi dobře. Hrál jsem osm let v zahraničí a vím, jak se chovat, co znamená fair play. Tím se řídím a víc k tomu opravdu nemám co říct.

Co říkáte na vyjádření Davida Vavrušky, že od vás slyšel jen směšné výmluvy?

Jsem z něho hrozně zklamaný. Co vypustil po zápase do médií, je pro mě neskutečný alibismus, za který se schovává. Myslím, že faul viděli všichni. David navenek působí jako strašný suverén, ale velký fotbal nikdy nehrál, což je jeho problém. Dělá mu strašné potíže, aby vyhodnotil a věděl, že takové situace se prostě ve fotbale stávají. Když člověk nemůže, tak nemůže.

Takže ho lze chápat?

Nevím, zda se to dá pochopit, nebo ne. Má v Teplicích vynikající mančaft, vedení mu přivedlo neskutečné posily a je pro mě obrovské zklamání, jak Teplice vede. Je jasně vidět, že to nezvládá, pro mě je to strašná bída.

Popudila vás jeho vyjádření?

Mě se jeho hodnocení samozřejmě dotklo, ale mám naprosto čisté svědomí, byl to stoprocentní faul, jasná penalta. Rozhodčí stál natolik blízko, že jasně viděl faul, jen správně citlivě vyhodnotil a čekal, jestli situaci můžu dohrát, nebo ne. Faul byl evidentní, za tím si stojím a jsem rád, že je vidět i na videu, které kontakt zachytilo. O tom jsem byl přesvědčený.

Snaží se podle vás obhájit teplické výkony, nebo jen sebe?

Nechci se pouštět do hodnocení, jak hrají Teplice, ale myslím, že to je obraz trenéra, jak se snaží vystupovat. Skutečnost je naprosto jiná, protože výsledky opravdu nemá, a schovávat se za takový alibismus je velká bída.

Trenér Vavruška zmínil, že situaci má prošetřit disciplinární komise. Toho se tedy nebojíte?

To vůbec nebudu komentovat, jde o strašný alibismus, neskutečná přetvářka. Je vidět, že to není upřímné, což do fotbalu nepatří.

Jak bude vypadat vaše setkání při dalším utkání?

To nevím. Teď se spíš soustředím na svoje zdraví, ať můžu zase brzy hrát. Myslel jsem však, že než vypustí z pusy nesmysly, napadne ho se zeptat, jak je na tom hráč zdravotně, zda je v pořádku, to bych upřednostňoval. Jde ovšem o jeho svědomí a hlavu, on s tím žije, víc se do toho pouštět nebudu.

co zaznělo
„Když zhodnotím penaltu, bude to na disciplinárku. Chodíme na předsezonní schůzky s pravidlovým expertem, kde jasně zaznívá, že se nemá řešit každý kontakt, že se má posuzovat jeho intenzita. Fotbal je podle nich kontaktní sport. Jestliže hráč hraje tři vteřiny po zákroku a pak si lehne, jestli tohle myslí vážně, tak to tedy… Měl jsem Pavla za férového hráče."
teplický kouč David Vavruška