Vyzkoušeli si hokej, fotbal s trenéry i laser game. „Je to super, že nejsme pořád na hřišti. Vyčistíme si hlavu, odreagujeme se od zápasů a pak se s chutí vrátíme do přípravy," povídá brněnský záložník Alois Hyčka.

Nicméně právě zimní dril patří mezi fotbalisty k nejméně oblíbené části sezony. Výjimku nepředstavuje ani Hyčka, který má v nohách všech šestnáct ligových podzimních utkání. „Neznám snad nikoho, kdo by se těšil na leden. Čeká nás měsíc pořádného makání, zejména nabírání kondice," naznačuje šestadvacetiletý záložník, co se bude dít po vánočních svátcích.

Před návratem k fotbalu se Hyčka chystá na relax v pohodlí domova. Na žádnou zahraniční dovolenou nepomýšlí. „Manželka je v práci, takže s ní zůstanu v Brně. O Vánocích pojedeme jen na výlet za rodinou na západ Čech jako každý rok," popisuje.

V novém roce čeká Hyčku s jeho spoluhráči boj o udržení v první lize. Po půlce soutěže mají na sestupová místa jen dvoubodový náskok. Brňané jsou také s devíti remízami tým, který si se soupeři nejčastěji rozdělí body. „Moc jsme jich nezískali, ale věřím, že se do klidných vod dostaneme brzo, když pořádně zamakáme. Důležitý bude hned start jarní části. Snad nám dodá klid a kyslík do závěru sezony. Nesmí nám nikdo utéct a zároveň ti pod námi nás dohnat," přeje si fotbalista.

ADAM HAVEL