Obě strany se zatím jen ústně ujistily o převodu majoritního podílu. Podepsání konečné smlouvy se nyní dolaďuje. „Dokončují se právní dokumenty ve spojitosti s prodejem a koupí. Přesný termín uskutečnění zatím nemůžu odhadnout,“ sdělil Roman Pros.

V souvislosti s ekonomickou situací klubu se mluví o několikamili­onových dluzích, které mohly Přečka odrazovat. Také proto si nechal udělat audit. „Jeho výsledky vám nesdělím, jde o interní záležitost. Dával jsem si některé věci dohromady, ale na mém zájmu o koupi Zbrojovky to nic nezměnilo. Záleželo také na protistraně. Hráli jsme jakési šachy, což se mi přestávalo líbit. Nechtěl jsem hazardovat se svým jménem,“ pronesl nejvážnější uchazeč a bývalý gólman Královopolské strojírny Brno.

Druholigové mužstvo sledoval i při nedělní domácí generálce s druholigovou Opavou, kterou Brňané ovládli po výsledku 2:1.

Nový majitel se také podepsal pod nedávný příchod kamerunského útočníka Daniho Chigoua. „Trochu jsem se v tom angažoval,“ řekl Přeček. „Chci, aby všechno co nejlépe fungovalo,“ dodal.