Po výhrách 1:0 s ukrajinským Černomorcem Oděsa, 5:0 s lotyšským týmem Daugava Riga a 2:0 s kazažským Aktobe přišla na soustředění v Antalyi porážka až v generálce. „Lepší teď, než za týden. Snad se z toho poučíme. V každém utkání uděláte nějakou chybu, v minulých je soupeř nevyužil, tentokrát ale měl tak vysokou individuální kvalitu, že chyby potrestal," shrnul střetnutí na klubovém webu brněnský trenér Václav Kotal.

Třináctinásobný moldavský šampion z posledních čtrnácti sezon využil své příležitosti a Zbrojovka nezareagovala, ani když Tiraspol odehrál závěrečnou půlhodinu bez vyloučeného Rebenji, který si po druhé brance vysvlékl dres. „Na závěr soustředění to byl nejkvalitnější tým, se kterým jsme se potkali. Utkání nám ukázalo určitý rozdíl v práci s míčem a efektivitě v zakončení. Máme pořád na čem pracovat, rezerv vidíme hodně," doplnil Kotal.

Po vedoucím gólu Leonela Olimpia minuli ve velkých šancích moldavskou branku Lukáš Zoubele s Radkem Buchtou, Jakub Jugas trefil tyč a gól Davida Paška rozhodčí pro hraní rukou neuznal. „Za první půli jsme měli minimálně stejný počet šancí, ale nedokázali jsme je využít, zatímco Tiraspol své proměnil," uvedl Kotal, jehož tým se v neděli večer vrátil do Brna.

Zbrojovka Brno – Šeriff Tiraspol 0:2 (1:2).

Branky: 18. Leonel Olimpio, 58. Rebenja.

ŽK: 83. Košťál – 56. Rebenja, 75. Galvao.

ČK: 58. Rebenja.

Sestava Zbrojovky: Hladký – Pašek (81. Šumbera), Jugas, Košťál, Keresteš – Zoubele (67. Slančík), Fischer (74. Malík), R. Buchta, Sýkora (81. Hyčka) – Vávra (61. Brigant), Čtvrtníček (61. Markovič).