Pokaždé od pěti hodin odpoledne na hřišti Zbrojovky v Srbské ulici. „Je to náhoda losu, že se zápasy takhle sešly. Bereme vážně obě soutěže," pravil brněnský trenér Svatopluk Habanec. Příznivci se oba duely dostanou za cenu jedné vstupenky.

Odmítá upřednostnění ligy před pohárem. „Nechci, aby to znělo moc nadneseně, protože se mi to může vrátit, ale dostat se mezi osm nejlepších týmů v poháru je velice zajímavé," poznamenal Habanec.

Přesto lze očekávat, že obě mužstva udělají změny v základních sestavách v porovnání s posledním víkendem. „Půjde o alchymii, kdo koho proti komu postaví. Přestože by si fanoušek rád přečetl něco víc k zápasu, nemůžu to zjednodušit Michalu Bílkovi, abych mu nadiktoval sestavu. Nějaké změny tam budou, ale necháme se překvapit," zůstal tajemný Habanec.

Podobně přistupuje k utkání Jihlava, které bez jediné výhry patří předposlední příčka v prvoligové tabulce. „Nepamatuji, že bych někdy v kariéře zažil takový sled utkání se stejným soupeřem. Zvažujeme různé alternativy sestavy, přičemž zohledníme zdravotní problémy a šrámy, které někteří hráči mají. Rozhodně nepůjdeme do zdravotního rizika," pronesl Michal Hipp, asistent jihlavského trenéra Bílka.

Zbrojovku čeká porce pěti utkání ve dvou týdnech. Vedení sice s Jihlavou jednalo, ale termíny se nezměnily. „Máme to našlapanější než soupeř, ale nechtěli jsme utkání posouvat do reprezentačních pauz a dělat z toho neregulérní soutěž. Není důvod se v tom babrat," řekl Habanec.

Mol Cup v případě nerozhodného výsledku přinese penaltový rozstřel, střelbu brněnští hráči pilovali na tréninku. „Není od věci, aby si každý penaltu kopl. Zatím jsme v lize zahrávali jednu a neproměnili," připomněl Habanec pokus Jakuba Řezníčka proti Spartě.

Brno potřebuje s Jihlavou potvrdit remízu 3:3 z Mladé Boleslavi. „Víc se sehráváme, ale musíme teď zlepšit defenzivu, dostáváme moc gólů," upozornil útočník Zbrojovky Michal Škoda.