O jediný zásah hostů se postaral v 71. minutě Jakub Řezníček, který využil závaru v plzeňské šestnáctce a pohotově odpověděl na branku Aidina Mahmutoviče z prvního poločasu. Příhodný stav hostům dlouho nevydržel, protože za dalších osm minut si Jan Kopic pohrál s brankářem Martinem Doležalem a po naznačení střely jej přeloboval. Do branky se míč dostal ještě po odrazu od tyče.

Na druhé vyrovnání už Brňané nedosáhli a doma potřebují vyhrát aspoň 1:0, což se jim nad Plzní povedlo v nedávném podzimním ligovém zápase. „Bylo jasné, že Viktorka se na nás připraví mnohem lépe než minule, kdy v Brně prohrála. Počítali jsme s tím, věděli jsme, že budeme pod tlakem. Výsledek 1:2 je pro nás do odvety hratelný a věřím, že se kluci o postup do čtvrtfinále poperou," hodnotil Kotal.

Domácí netajili, že jejich vítězství hyzdí právě Řezníčkova trefa. „Jsme rádi, že jsme vyhráli, ale mrzí nás obdržená branka. V pohárové matematice je vždycky trochu komplikace," řekl asistent Viktorie Zdeněk Bečka pro klubový web.

Na ambicích Plzně projít do čtvrtfinále se ale nic nezměnilo. „Soupeř je teď v pozici, že musí něco vymyslet. To pro Brno nebude příjemné a nám to naopak hraje do karet. Pojedeme pro postup," prohlásil plzeňský záložník Tomáš Kučera před odvetou, která je na programu ve čtvrtek 3. prosince na stadionu v Srbské ulici.

Plzeň také ještě před začátkem zápasu se Zbrojovkou uctila minutou ticha památku obětí pátečního teroristického útoku v Paříži a domácí kotel vytvořil na tribuně choreo v barvách francouzské trikolóry.

Viktoria Plzeň – Zbrojovka Brno 2:1 (1:0)

Branky: 34. Mahmutovič, 79. Kopic – 71. Řezníček

Žluté karty: Lutonský (Brno)

Rozhodčí: Franěk – Černý, Vitner

Diváci: 5836