Ze sedmi domácích zápasů Zbrojovka vydolovala devatenáct bodů. O další tři usiluje v neděli od pěti hodin odpoledne proti Příbrami. „Potřebujeme domácí zápas zvládnout a pokusíme se domácí sérii vítězných utkání natáhnout na co nejdelší čas," plánoval před duelem brněnský forvard Jakub Řezníček.

Jediná branka

Zbrojovka doma na jaře řádí, vyhrála ve všech čtyřech kolech a jedinou branku obdržela od Bohemians 1905. „Máme nálepku defenzivního týmu, ale podívejte se, jak Atlético porazilo Barcelonu. Dobrá útočná fáze nemůže být bez kvalitní obranné," připomněl Kotal triumf madridského celku 2:0 ve čtvrtfinále Ligy mistrů.

Taktiku, která doposud slaví úspěch, naordinuje svému celku i v neděli. „Nemáme kvalitu na to vyhrávat 6:3. Vycházím z toho, jak máme složené mužstvo a čeho jsme schopní dosáhnout. Myslím, že jsme zvolili dobře a zatím to vychází. Věřím, že si hráči uvědomují zodpovědnost vůči fanouškům, kteří budou spokojení," doplnil Kotal.

Na hřiště šestého celku tabulky dorazí momentálně čtrnáctý tým soutěže, který třikrát v řadě prohrál. „Kluci 
z Příbrami jsou v nevýhodné pozici, přesto doufám, že utkání zvládneme a porazíme je. V Příbrami jsem se narodil a v klubu vyrůstal, takže je to větší srdcovka a na zápas se těším strašně moc," popsal Řezníček. „Skoro všechny akce chodí přes Bednu (Roman Bednář – pozn. red.), na něj si musíme dát pozor. Taky na Pildu (Tomáš Pilík), který měl jít do Brna, kope výborně standardky," dodal.

Zbrojovka Brno proti Příbrami.

PRO ZVĚTŠENÍ KLIKNĚTE

V posledních pěti kolech stojí před brněnskými fotbalisty jedna hlavní meta.

Zbrojovce k ní scházejí tři body. „Potřebujeme minimálně čtyřicet bodů, takže utkání s Příbramí beru jako velmi důležité, že se na tuto hranici můžeme dostat. Hráči mají v prémiovém řádu nastavené, že hrají o umístění, a potřebujeme být do osmého místa," podotkl Kotal. „Nechceme opakovat loňský ročník, kdy v závěru dostávali šanci spíš nezkušení hráči. Koncentrujeme se na každé utkání a jde nám o maximální bodový zisk," pravil kouč rezolutně.

Příbram dělí tři body od předposlední Olomouce. „Začíná nám jít do tuhého. Věřím, že se ale semkneme a venkovní zápasy jako teď v Brně zvládneme," doufal příbramský trenér Pavel Tobiáš.