Zatím k tomu kouč nemá důvod. Brněnský rodák, který se premiéry v nejvyšší soutěži dočkal týden po svých šestadvacátých narozeninách, důvěru splácí solidními výkony. „Prožívám nejlepší období kariéry. Myslím, že jsem zatím zápasy odehrál slušně a důvěru se snažím splácet. Herně i výsledkově se daří i týmu, což je super," raduje se Král. „Nervozitu jsem ani při debutu necítil, dlouho jsem na šanci čekal a byl jsem připravený," doplňuje.

Brňané s ním v sestavě ani jednou neprohráli. K vítězstvím s Jihlavou a Libercem přidali remízu v Olomouci. „Perňa (Luděk Pernica) si ze mě dělá srandu, že se s Králem neprohrává," usmívá se.

Se sedmnácti body se prvoligový nováček po třetině soutěže vyšvihl na pátou příčku tabulky. „Nikdo nečekal, že budeme mít tolik bodů. Ovšem liga je dlouhá a nesmíme se nechat ukonejšit. Co se na podzim nasbírá, to se na jaře najde. A druhá část sezony bude opravdu řežba o každý bod. Věřím, že budeme pokračovat stejně a skončíme uprostřed tabulky bez starostí," doufá.

Většina sportovců jako klíč k úspěchu skloňuje soudržnost týmu. V případě Zbrojovky se zatím zdá, že nejde jen o frázi. „Zní to tak, ale my jsme si jako parta skutečně sedli, nikdo s nikým nemá problém. Trenér nás pořád nabádá, že musíme táhnout za jeden provaz a nám to funguje. Podle toho to vypadá na tréninku i v zápase," říká dvojnásobný mládežnický reprezentant.

Fotbalově vyrůstal jako stoper. I když naskakuje na kraji obrany, velký hendikep necítí. „Někteří ligoví záložníci jsou samozřejmě dynamičtější než já, ale jejich výhodu kompenzuji třeba zkracováním vzdálenosti, než přeberou balon. Vyloženě mi snad nikdo neutíkal. Coby stoper si na beku musím jen zažít jinou taktiku a posouvání," hlásí.

Otázka je, zda se v sestavě udrží, neboť se uzdravila volba číslo jedna na pravý kraj David Pašek. „Uvidíme, pro koho se trenér rozhodne. Oba chceme hrát, ale rivalita či naschvály nehrozí. Jsem rád, že se Paša uzdravil, vzájemně si přejeme, navíc může hrát i záložníka přede mnou," sděluje.

V reprezentační přestávce Zbrojovku volnější režim nečeká. V pátek sehraje přátelské utkání se slovenským Ružomberokem. „Kdo nepůjde, nastoupí za Líšeň, což nejspíš čeká mně. Jinak jsme v plné permanenci," dodává Král.