Brno povzbuzené pondělní výhrou nad Teplicemi začalo dobře i proti dalšímu favoritovi. V Mladé Boleslavi se dostalo do vedení v sedmé minutě po prvním rohu zápasu. Zavadil poslal do vápna nízký centr, hlavou se k míči sklonil Buchta a poslal ho za brankáře Diviše, který znovu dostal přednost před Millerem.
Inkasovaný gól boleslavské hráče příliš nezaskočil a brzy se dostali k náporu. Smejkal s Jarolímem své příležitosti nezakončili přesně, ale ještě před půlhodinou zápasu domácí otočili skóre třemi brankami.

Obrat zahájil ve 24. minutě Štajner, který přízemní střelou využil špatného vyběhnutí gólmana Hladkého. O tři minuty později Štohanzl skóroval hlavou po centru Kysely a produktivní pětiminutovku domácích završil Chramosta přízemní střelou na zadní tyč. Před poločasem mohl zvýraznit boleslavské vedení znovu Chramosta, ale v pádu nedokázal přehodit Hladkého.

"Měli jsme špatný vstup do utkání a následoval inkasovaný gól. Zhruba na deset minut jsme vypadli z rytmu a potom přišel fantastický obrat, kdy jsme během pěti minut vstřelili tři góly. Od té doby utkání bylo v naší režii a ještě do přestávky jsme mohli přidat další góly," řekl trenér Mladé Boleslavi Ladislav Minář.

Přestávkové plány Zbrojovky na zkorigování výsledku ještě více zkomplikoval pět minut po startu druhého poločasu Ščuk, jehož hosté vůbec nehlídali, a bosenský záložník hlavou zvýšil na 4:1 svým čtvrtým gólem za posledních pět utkání.

"Přeskupením rozestavení jsme chtěli ve druhém poločase zdramatizovat zápas, ale čtvrtá branka ze standardní situace nás dostala do situace, kdy jsme s utkáním těžko mohli něco udělat," litoval trenér Brna Václav Kotal.

Dominanci Středočechů přerušila v 54. minutě hrubka Štohanzla. Po jeho špatné přihrávce na Johanu se brněnský Skalák dostal do úniku a snížil.

Přestřelka pokračovala a v 67. minutě vrátil domácím tříbrankové vedení Nešpor, který zakončoval do prázdné brány po povedené akci Zahustela a Jarolíma. Skóre 5:2 už vydrželo do konce navzdory dalším šancím domácích Štajnera, Chramosty či Johany. Brno tak prodloužilo čekání na venkovní ligové vítězství na 19 utkání.

"Tím, že venku nejsme schopní bodovat, musíme se maximálně koncentrovat na domácí zápasy, byť nás čekají obtížní soupeři," upozornil Kotal. "Jsem spokojený s vítězstvím i pěti nastřílenými góly, ale určitě mě mrzí vstup do utkání," uvedl Minář.