Na podzim se Zbrojovce v Jablonci podařilo zvítězit 2:1. „Z tohoto utkání se ale moc použít nedá. Hráči soupeře mají kvalitu, ovšem není se čeho bát. Odehráli jsme na jaře sedm zápasů, pětkrát jsme byli lepší a dva jsme hráli vyrovnaně, tlačí nás jen body,“ přemítá kouč třináctého celku tabulky.

Brněnský stratég vzývá pokračování výkonu ze hřiště pražské Sparty, kde Zbrojovka prohrála v minulém kole 2:3. „Ukázali jsme tam, že herně máme velkou sílu. Všichni víme, že dva domácí zápasy jsou důležité, chceme oba vyhrát,“ burcuje spoluhráče brněnský obránce Tomáš Jablonský.

Zimní posila Zbrojovky strávila v Jablonci necelých šest let. „Na klub vzpomínám v dobrém, hrál jsem proti němu jen jednou se Slavií, teď to bude podruhé. Bývalých spoluhráčů už v týmu moc není, kádr se hodně proměnil,“ zmiňuje Jablonský.Pro zvětšení klikněte.Zdroj: DENÍK

BOJ O EVROPU

Severočeši díky vítězství 2:0 nad Zlínem v minulém kole posílili naději na pohárovou Evropu, ze Zbrojovky však cítí respekt. „Brno hrálo na Spartě velmi dobře, mělo brankové příležitosti, takže směrem dopředu je nepříjemné. V domácím prostředí to bude ještě znásobené. Naši hráči musí být zodpovědní a musí si dát pozor na některé klíčové hráče Brna jako Řezníčka, Zavadila a Poláka. Musíme se vyvarovat zbytečným rohům a trestňákům okolo vápna. Ty zahrávají velmi dobře,“ varuje jablonecký trenér Zdeněk Klucký.

Kometa Brno (v modrém) zvítězila v prvním finálovém utkání s Libercem 4:3.
Kometa předvedla vítězný obrat. Pomohla trefa v oslabení i sváteční střelec

Brno si po gólově střídmých časech hodlá naklonit i fanoušky. „Jsou skvělí, ženou nás dopředu. Občas je pískot slyšet, ale věřím, že díky výhrám, které přijdou, si diváky získáme na naši stranu a budou náš dvanáctý hráč,“ plánuje Jablonský.