Viktoria postoupila díky vítězství 2:0 ze západu Čech a zahraje si finále s pražskou Spartou. „Odehráli jsme s Plzní velmi dobrou partii, ale bohužel jsme nedali gól, takže jsme nemohli pomýšlet na postup," pronesl brněnský záložník Jan Šisler. „Ale myslím, že za výkon si zasloužíme pochvalu. Plzeň jsme přehrávali. Když tak budeme jezdit dál, nebude problém," doplnil Šisler.

Zbrojovka ani napočtvrté v historii nepřešla přes pohárové semifinále. Zato Viktoria zabojuje o svůj druhý triumf. „Jedině vstřelený gól mohl dostat Plzeň do nervozity. Takhle se neměla kam hnát. Bohužel se s produktivitou potýkáme neustále. Po každém zápase říkáme, že už to prolomíme, a stále se to nedaří. Snad v neděli konečně skórujeme ze hry," upínal se brněnský kouč Václav Kotal k prvoligové bitvě v Jihlavě.

Zbrojovka se soustředila na pevnou defenzivu, přesto po přestávce favorita zmáčkla. „Věděli jsme, že když dostaneme gól, musíme dát čtyři. Hráli jsme na dva útočníky, což normálně nehrajeme," podotkl Šisler.

Plzeňští Ďuriš s Procházkou nastřelili tyč a Kovařík z přímého kopu otřel míč o břevno, ale to byly ojedinělé výpady úřadujícího českého šampiona. Většinu utkání jej Brno tlačilo. „Jeli jsme sem za postupem, což se podařilo, takže jsem spokojený. Soupeř nás druhou půlku přitlačil, což je normální. Chce dát branku, zatímco my nemusíme," povídal plzeňský trenér Dušan Uhrin mladší.

Zbrojovka měla velkou šanci už ve třetí minutě, kdy těsně minul branku Šisler. Po přestávce trefil tyč Pašek a v 84. minutě mohl skórovat Kroupa, který uzmul slabou přihrávku hostujícího Limberského. Brněnskému útočníkovi se vrhl pod nohy gólman Kozáčik a míč posunul k brance. Pokusu ležícího Kroupy však zabránil obránce Hejda. „Chyběl nám větší důraz ve vápně. Kdyby dal Karel gól, ještě jsme Plzni zatopili," uvažoval Šisler.

Brňané potvrdili dobrou formu z ligy, kde neprohráli už pět utkání. „Řekli jsme si, že musíme hrát odzadu zodpovědně a jezdit po zadku, bez toho to nešlo. První čtyři pět kol jsme nehráli jako tým, teď jsme začali a je to vidět," dodal Šisler.