Už na startu zimní přípravy 4. ledna se má hlásit příbramský záložník Tomáš Pilík. „Jeho příchod už je téměř dořešený. Do Brna přijde na devadesát procent," uvedl majitel sedmého celku nejvyšší české soutěže Václav Bartoněk.

V případě bývalého reprezentanta Poláka bude jasněji na konci ledna. „Pokud mu jeho současný zaměstnavatel Norimberk nenabídne prodloužení smlouvy, přistoupíme do druhého kola jednání, kde se pobavíme o konkrétních věcech jeho letního příchodu. Odchod někam jinam než do Brna však nepřipadá moc v úvahu," ozřejmil Bartoněk, jenž jednal s Polákem a jeho manažerem Pavlem Paskou přímo v Norimberku.

Bývalý mládežnický reprezentant Pilík, který za čtyři dny oslaví sedmadvacáté narozeniny, znamená pro Zbrojovku velké posílení. Nasbíral už 201 ligových startů a na podzim vstřelil čtyři branky. „Moc bych ho ve Zbrojovce uvítal. Doufám, že to vyjde. Jde o výborného hráče, který umí dobře nacentrovat a zahrávat standardky," popsal brněnský snajpr Jakub Řezníček, který ho z Příbrami velmi dobře zná. „Jsme nejlepší kamarádi. Moje žena je sestřenice jeho přítelkyně. I vedení se mě na Tomáše ptalo a já ho vychválil," vysvětlil autor osmi podzimních prvoligových branek.

Klub oznámil i další jméno, o které stojí. Vyjednává o angažování slovenského reprezentanta do jedenadvaceti let Juraje Chvátala, který obléká dres Slovácka. Jde přitom o kmenového hráče pražské Sparty. „Rádi bychom ho do Brna dovedli," potvrdil Bartoněk. „Kádr čítá v současnosti přes třicet hráčů, kteří zabojují o zhruba třiadvacet míst," doplnil boss.

Zbytek fotbalistů poputuje na hostování. „Navázali jsme spolupráci s několika druholigovými kluby, konkrétně třeba se Znojmem nebo Třincem. Kdo neuspěje u nás, může jít tam," upřesnil mluvčí Zbrojovky Martin Lísal.

Už dřív klub avizoval návrat z hostování trojice Jiří Janoščin, Jakub Přichystal a Lamine Fall. Gólman Václav Hladký má sezonu dochytat na hostování v Liberci.

Změny na SrbskéVedle hráčského kádru fotbalové Zbrojovky má projít změnami i domovský stadion v Srbské ulici. V současné době se pracuje na zastřešení nekryté tribuny. Do Vánoc má být hotová pilotáž a železobetonové základy. Kolaudace stavby vedení klubu plánuje na 12. února. Zastřešení bude stát přes třináct milionů korun. Chystá se také instalace nových sedaček. Dál má na stadionu přibýt velká led obrazovka, která divákům nabídne opakované záznamy zajímavých momentů a další informace. Klub chce změnami nabídnout lidem větší komfort.