Třináct branek v uplynulém ročníku nejvyšší soutěže neuniklo pozornosti zájemců o služby útočníka Jakuba Řezníčka, brněnský šutér ovšem vyslal jasný signál: se Zbrojovkou těsně před startem první fotbalové ligy prodloužil smlouvu 
o další rok, na stadionu 
v Srbské ulici tak může vydržet až do léta 2019.

Nejlepší brněnský střelec v minulém ročníku povede tým v nedělním zahajovacím zápase ročníku proti pražské Slavii i jako kapitán. „Máme určené tři, jenže Pavel Zavadil i Jan Polák jsou zranění," sdělil brněnský trenér Svatopluk Habanec.

Umístění Zbrojovky
- 2015/2016: 6. místo
- 2014/2015: 14. místo
- 2013/2014: 9. místo
- 2012/2013: 13. místo
- 2011/2012: 2. liga
- 2010/2011: 15. místo
- 2009/2010: 11. místo
- 2008/2009: 11. místo
- 2007/2008: 4. místo
- 2006/2007: 5. místo

Řezníček se svými spoluhráči má už proti Pražanům poprvé předvést divákům zárodky nového a atraktivnějšího stylu hry. „Chceme změnit hru, aby Zbrojovka měla svou tvář propletenou všemi kategoriemi od prvního týmu až po žáky. Od druhu rozehrávky, přechodové fáze až po zakončení. Není na to ale šablona," prohlásil brněnský kouč.

Ve správném směru má šestý celek minulého ročníku nejvyšší domácí soutěže držet strategický plán, který obsahuje osm rozhodujících oblastí ve fungování klubu. „Je to interní norma, na které jsme se za posledních několik měsíců shodli. Rozhodli jsme se, že takto budeme jednat a co je psáno, na to se nelze vymlouvat," představil dokument předseda představenstva Zbrojovky Václav Bartoněk.

Nový směr má Brno dovést až do elitní pětice prvoligových celků, což by znamenalo účast v evropských pohárech. Pro nadcházející ročník má ale klub skromnější cíle. „Nechci být alibista, měli bychom skončit v horní polovině tabulky," naznačil Habanec.

Důraz ovšem Zbrojovka klade právě na líbivější herní pojetí. „Je pro mě podstatné, když uslyším, že jsme uhráli jen bod, nebo blbě prohráli, ale na naši hru se dalo dívat. To je pro mě výsledek změn před touto sezonou," doplnil Bartoněk.

Nová brněnská herní tvář je však stále v plenkách. „Jsme ve startovací fázi. Když chceme víc držet balon, víc riskujeme, že nějaký míč pokazíme. Ke hře ale musí být i výsledek, což dobře víme, takže nechceme hrát žádný hurá systém," upozornil Habanec.

Jeho svěřenci, kteří vyzvou v neděli od sedmi hodin večer pražskou Slavii, se stále nemohou opřít o zraněné trio ze záložní řady Zavadil, Polák a Matúš Lacko. Mimo Zavadila se jedná o krátkodobé potíže. „Sval mám jen natažený," potvrdil Lacko.