Po první brance došla trpělivost brněnským fanouškům, kteří se pokusili vtrhnout na hrací plochu. Už před utkáním ji ztratilo vedení Zbrojovky a trenéru Wagnerovi dalo jasné ultimatum: pokud Brno nevyhraje v desátém kole druhé ligy ve Znojmě, na lavičce skončí. Fotbalisté Brna prohráli 0:3, takže velmi pravděpodobně šlo o poslední duel René Wagnera u prvního týmu.

Po zápase se kouč omluvil novinářům, že je po porážce v jihomoravském derby psychicky zdrcený a nechce se vyjadřovat. To znojemský stratég Bohumil Smrček zářil. „Nikdy nejsme úplně spokojení, protože úspěch je pomíjivý, ale po třetí brance jsem věřil, že vyhrajeme. V body jsme doma věřili,“ uvedl.

Ráz utkání nebo spíš dění na stadionu dala 31. minuta. Znojemský Vašíček vystihl zpětnou přihrávku Paška, udělal kličku brněnskému brankáři Doležalovi a vstřelil první branku atraktivního duelu druhé ligy. Mnohem podstatnější však byly momenty, které se odehrávaly potom.

Brněnští příznivci, kterých do Znojma dorazily téměř dvě stovky, zaházeli hrací plochu dýmovnicemi, dostali se do potyčky s pořadateli a několik z nich se pokusilo vtrhnout na hrací plochu. Nepomáhala ani domluva brněnského kapitána Švancary. Hlavní rozhodčí stáhl oba týmy ze hřiště a situaci uklidňovali policejní těžkooděnci. „Kameny létaly docela blízko kolem mé hlavy, takže to nebylo moc příjemné. Snažil jsem se fanouškům domluvit, aby nás podpořili, že se pokusíme stav otočit. Hlavně jsem je chtěl uklidnit, protože rozhodčí neměl daleko k tomu, aby duel ukončil. Kontumace by nám nepomohla, o to je smutnější, že jsme prohráli 0:3,“ povídal po zápase Petr Švancara.

K opětovnému zahájení došlo až přibližně po sedmi minutách. Příznivci Brna pak i nadále provolávali hesla: „Děláte z nás blbce“ a „Máme toho dost“, jimiž reagovali na patnáctou příčku Zbrojovky v tabulce.

Jinak moc gólových šancí v první půli k vidění nebylo. Ve čtvrté minutě protáhl domácí obránce Mička Doležala, jenž v brněnské brance po minulém kole nahradil Bureše. Ve 20. minutě se hostující gólman vyznamenal proti pokusu Lukáše. O pět minut později potáhl míč po levé straně brněnský záložník Koloušek, předložil přesnou přihrávku Šamánkovi, který vysoko přestřelil. Po půlhodině hry ještě pálil nebezpečně Švancara, ale znojemského brankáře Hrubého nevyděsil.

Na začátku druhého poločasu dal o sobě hned vědět miláček brněnských fandů ve znojemském dresu Pacanda, který z nadějné pozice těsně minul pravou tyč. Na druhé straně se vzápětí vyznamenal odchovanec Zbrojovky v domácí brance Hrubý, který zlikvidoval Kolouškovu střelu zblízka a hned se přemístil k druhé tyči, aby kryl pokus Krále.

Jenže v 71. minutě odvraceli hosté rohový kop, po obranné hlavičce doputoval míč ke znojemskému špílmachrovi Lackovi, který ho z voleje uklidil k pravé tyči branky – 2:0. Druhý gól opět vyprovokoval brněnské fanoušky, ale těžkooděnci zareagovali včas a po několika minutách vytlačili kompletní hostující kotel ze stadionu. Zbytek příznivců se pokusil vtrhnout boční branou a také jim policisté zamezili. Před stadionem pak ještě hlučely salvy pyrotechniky.

O osm minut později dostal přihrávku před prázdnou branku Lukáš, ovšem brněnský gólman Doležal se stihl bleskurychle přemístit. Jenže v 81. minutě se v totožné situaci ocitl střídající exbrněnský Okleštěk a zvýšil na konečných 3:0. „Se všema klukama v brněnském týmu se znám. Jejich situace mi není lhostejná, ale věřím, že gól mi zazlívat nebudou,“ uvedl Okleštěk.

1. SC Znojmo – Zbrojovka Brno 3:0

Poločas: 1:0. Branky: 31. Vašíček, 71. Lacko, 81. Okleštěk. Rozhodčí: Lerch – Košec, Nádvorník. ŽK: Trnovec, Mička – Buchta, Polák, Král. Diváci: 1671.

Zbrojovka: Doležal I – Pašek, Polák, Zbožínek, Kasálek – Buchta (79. Sedláček), Král – Šamánek (68. Doležal II), Koloušek, Švancara – Došek (88. Lutonský). Trenér: Wagner.

Znojmo: Hrubý – Hříbek, Yonov, Mička, Švarc – Lukáš (85. Krhut), Trnovec, Lacko, Zifčák (59. Okleštěk) – Vašíček, Pacanda (77. Hnaníček). Trenér: Smrček.