VYBERTE SI REGION

Zbrojovka remizovala s ruským Permem

Brno – Brněnští fotbalisté hráli nerozhodně 1:1 v přátelském utkání s účastníkem ruské nejvyšší soutěže.

27.2.2011
SDÍLEJ:

Ilustrační fotografie.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Pouze Pejič, Husár a Kalabiška, tedy fotbalisté, kteří nenastoupili v základní sestavě, se objevili z nominované osmnáctky z úvodního duelu prvoligové jara s pražskou Slavií (1:1) na hřišti v přátelském utkání s ruským Amkarem Permem. V rakouském Lindabrunnu remizovalo Brno se čtvrtým celkem předloňského ročníku ruské nejvyšší soutěže 1:1.

Zbrojovka dotahovala náskok soupeře a její jedinou branku vstřelil ve druhém poločase po kombinační akci Kalabišky, Střeštíka a Přerovského poslední jmenovaný. „V prvním poločase byl ruský celek lepší, nám chvíli trvalo, než jsme se dostali do hry. Inkasovali jsme po standardce, kdy se míč trochu nešťastně odrazil k útočníkovi soupeře. My jsme naopak měli velkou šanci, v níž byl Šamánek. Po přestávce se hra vyrovnala, oba týmy měly přibližně tři dobré příležitosti,“ hodnotil duel pro klubový web brněnský trenér Karel Večeřa.

Zbrojovka Brno – Amkar Perm 1:1 (0:1)

Branka Zbrojovky: Přerovský.
Sestava Zbrojovky: Krbeček – Brdarovski, Kaňa, Migliorini, Pejič – Přerovský (80. Matyska), Maroši (85. P. Buchta), Střeštík (80. Košulič), Husár (65. Křeček) – Šamánek (65. Jukl), Kalabiška (85. Štourač)

Autor: Jaroslav Kára

27.2.2011 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Ideální teplota pro výrobu čokolády? Patnáct až dvacet stupňů

Kuřim /ZA ZAVŘENÝMI DVEŘMI/ – Žena v bílém oblečení s čepicí na hlavě obsluhuje stroj, ve kterém se čokoláda nahřívá, aby se z pevných kuliček stala tekutina pro nalévání do forem. K přístroji si musí vylézt na štafle, odkud kousky belgické čokolády sype dovnitř. Hmota se musí neustále míchat. Další zaměstnankyně obsluhuje stroj s mnoha tryskami, ze kterých neustále v intervalech asi třiceti sekund vytéká čokoláda. Umisťuje pod ně formy a poté dává na váhu. Ve formě je podle velikosti vždy několik stejných tvarů. Třeba stromky se vyrábí po dvou, zato malá autíčka po patnácti. Výrobě čokolád ve firmě Fikar se věnuje další díl seriálu Rovnosti nazvaného Za zavřenými dveřmi.

AKTUALIZOVÁNO

Doprava na Zvonařce zkolabovala. Autobusy se opožďovaly i o hodinu

Brno – I desítky minut v kolonách. S takovým zdržením museli počítat řidiči, kteří ve středu odpoledne projížděli ulicemi Zvonařka a Plotní. Kvůli vážné dopravní nehodě a jejímu následnému vyšetřování doprava v ulicích zkolabovala. Auta, autobusy i tramvaje linky 12 uvízly v kolonách. Situace se zlepšila až před půl sedmou hodinou večer.

Z okolí hlavního nádraží mizí zápach moči, žvýkačky a nedopalky

Brno – Stovky nedopalků a žvýkaček, které ještě minulý týden zdobily okolí hlavního vlakového nádraží v Brně, mizí. Město a městská část od prvního prosince spustily nový systém nepřetržitého úklidu. Ve středu jej politici kontrolovali.Podle Iva Rubeše ze společnosti Ave cz odpadové hospodářství je na úklidu nejtěžší hlavně množství odpadu. „Na takových místech totiž jen přibývá, nemůže se přestat ani na chvíli," sdělil.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies